Moving Oos feelgooder seg videre

Overskuddsprosjektet Moving Oos er klare med ny plate og turné.

Moving Oos

Moving Oos er et stort og mangfoldig band, med medlemmer med svært variert bakgrunn – som møtes over samme soulinteresse.

Foto: K&U / K&U

Moving Oos: «...and Understanding»

Moving Oos kommer med oppfølgeren til suksessdebuten «Peace & Love», og den må naturligvis hete «...and Understanding».

Foto: K&U / K&U
Moving Oos: «Peace and Love»

Moving Oos' første album «Peace and Love».

Foto: Albumcover

Lydverkets anmeldelse: Stillestående retroløp

Det startet som ren moro – og har fortsatt med ren moro. Nå er Moving Oos her igjen, og får ny runde med knallkritikker for det som egentlig «bare» er et side- og overskuddsprosjekt.

Andre band kan kanskje irritere seg grønne over at de satser for fullt og dønn seriøst, og ikke når opp halvveis en gang. Moving Oos kjører på med sterk sjarm og stor forkjærlighet for gammel soul på fritiden – og skårer.

– Vi får levd ut litt av vår barndom, og koser oss med dette. Det er mye humor, og vi gjør hva vi vil av rent overskudd, sier trommeslager Sonny Cute, alias Even Granås.

– Feelgood

Ifølge plateanmelderne har Moving Oos både en genuin formforståelse og en stilsikker miks, samtidig som de samme anmelderne peker på en slags bevisst mangel på egne ideer og at musikken verken er nyskapende eller grensesprengende. Likevel sjarmerer de.

– Nei, vi tenker ikke spesielt nytt nå. Vi er et band som ikke øver, vi spiller bare live, og så kommer låtene ut fra det. Det er ikke revolusjonerende – men det er feelgood. Vi tar ikke oss selv så høytidelig, fastslår Sonny Cute til NTB.

Selv om pressemeldingen som plateselskapet kommer med sier noe annet, fremholder han at Moving Oos fremdeles er et sideprosjekt for de åtte.

– Men det er ingen brems!

Kompletterer

Sonny Cute er en av de åtte som utgjør Moving Oos, trondheimsbandet som feide inn i fjor med sin feelgoodstemning og hanket inn både spellemannsnominasjon for beste rockealbum og to Alarmprisnominasjoner – der de også vant som årets beste nykommer.

Når første platen heter «Peace & Love», følte Moving Oos det helt på sin plass å kalle oppfølgeren for «... and Understanding». Da er det gamle hippieslagordet komplett.

– Den er en fortsettelse, kall det en duologi, der vi kompletterer det vi startet med den forrige skiven, sier Sonny Cute til NTB.

Han setter pris på de gode anmeldelsene, og tror det gjør at det hele «blir mer seriøst».

– Det er bra for oss. For selv om dette er uhøytidelig, så er det gode låter. I en platebransje der så mye rart skjer, så er likevel gode låter noe folk aldri går lei av.

Ny live-Oo

Moving Oos åtte mann store besetning består av gitarist og låtskriver Per Borten (med scenenavnet Jimmy Kruder), vokalistene Frank Reppen (Frankie Castello), Siri Gjære (Lynn Gordon) og Kirsti Huke (Norma Lee), og med Håkon Marius Pettersen (Leslie Hammond) på tangenter, Even Granås (Sonny Cute) på trommer, Eirik Øyen (Roger Houston) på bass, Tom Kenneth Alte (Tony Cabaza) på perkusjon.

En av Oo’ene – kalt så på grunn av oo-ingen som er en vesentlig del av koringen, nemlig Norma Lee, er med på platen. Men hun fikk barn for halvannen uke siden, og dermed kommer Theresa May inn i bildet som oo-vikar på livejobbene.

Og de er selve høydepunktet for bandet, ifølge trommeslageren:

– Det er det som er hele tingen! Slik det var før, da det var livespillingen som telte. Med et stort orkester blir det en «come together»-sak, hvor mye skjer i selve møtet.

Turnerer

Om forhistorien til Moving Oos sier Sonny Cute dette:

– Vi har bygd oss opp som artister med andre band, og gjør mye annet. Denne musikken var noe vi gjorde for å møtes, vi hadde alle lyst til å lage et storband. Vi tenkte ikke sjanger, men tok med oss alle impulsene våre og havnet her vi er. Først tenkte vi «noen konserter», så spilte vi inn plate. Radioen tok godt imot oss, og da gav det seg selv at vi fulgte opp med en ny plate.

På vegne av hele ensemblet fastslår Sonny Cute at Moving Oos nå gleder seg til å stille med flere egne låter enn 12, som var det de skrev til debutplaten, når de nå skal turnere utover høsten og vinteren.

Her ser du Moving Oos framover:

 • 09 okt, Blæst - Trondheim
 • 10 okt, Blæst - Trondheim
 • 11 okt, 24 - Namsos
 • 31 okt, Meieriet - Sogndal
 • 01 nov, Rokken - Volda
 • 07 nov, Kred - Brønnøysund
 • 08 nov, Studentersamfundet - Nesna
 • 14 nov, Hulen - Bergen
 • 15 nov, Folken - Stavanger
 • 19 nov, Trashpop - Kristiansand
 • 20 nov, John Dee – Oslo
 • 21 nov, Union Scene - Drammen

Kulturstrøm

 • Spielberg inngår avtale med Netflix

  Den amerikanske stjerneregissøren Steven Spielberg har inngått en samarbeidsavtale med Netflix, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge avtalen skal Speilbergs produksjonsselskap, Amblin Partners, lage en rekke spillefilmer for streaminggiganten de neste årene.

  Spielberg står blant annet bak filmene «Jurrassic Park», «Haisommer», «ET», «Schindlers liste», og «Tilbake til fremtiden».

  FILE PHOTO: Director Steven Spielberg speaks during an Apple special event at the Steve Jobs Theater in Cupertino
  Foto: Stephen Lam / Reuters