Hopp til innhold

Mot ny sesong med friskt mot

Langrennsløper Vibeke Skofterud har lagt den vonde tida bak seg. Nå trener hun hardt mot VM.

Vibeke Skofterud

Vibeke Skofterud ser positivt på framtida.

Foto: NRK

I vinter sto Vibeke Skofterud fram og fortalte at hun hadde slitt med spiseforstyrrelser i lengre tid. Da hadde sesongen svingt fra å ta sølv i NM til å bryte i verdenscupen i Falun.

Mot VM

Nå forsikrer Skofterud om at hun har det mye bedre.

- Livssituasjonen min er veldig annerledes nå enn bare for noen måneder, og særlig ett og to år, siden. Nå satser jeg med friskt mot.

Skofterud trener nå hardt mot VM i Tsjekkia.

- Satser friskt nå

Gullvinner for åpenhet om spiseforstyrrelser

Skofterud har savnet mer åpenhet rundt spiseforstyrrelser, og applauderer derfor prosjektet "Sunn jenteidrett" som ledes av håndballspiller og OL-gullvinner Else-Marthe Sørlie Lybekk.

Prosjektet skal jobbe for mer åpenhet rundt spiseforstyrrelser, for særlig i utholdenhetsidretter er det mange som har et usunt forhold til mat og trening.

- Det er vanskelig å tallfeste hvor stort problemet er, men trolig plages rundt 24 prosent av jentene i utholdenhetsidrettene, mot 20 prosent i andre grener, og ti prosent i befolkningen forøvrig, sier Lybekk.

Vil ha mer åpenhet om spiseforstyrrelser

SE HELE SENDINGEN 10. SEPTEMBER HER

Else-Marthe Sørli Lybekk

Else-Marthe Sørli Lybekk under OL i Beijing.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.