NRK Meny
Normal

MONA-JILL BAND

Nå er Mona-Jill endelig klar med sin nye plate. «Mitt Paradis» er navnet, som kommer nøyaktig ett år etter bandet ble lansert.

Mona-Jill Band

For nøyaktig ett år siden ble bandet lansert og den første låten ble presentert i På dansefot i april 2013. Nå har bandet brukt det siste året til å finpusse låtene til den nye plata som har fått navnet Mitt Paradis. Bandet er startet av to erfarne musikere, Bjarte Haugen fra Olden og Maron Sandvik fra Moltustranda, begge to med lang fartstid fra blant annet Steinar Engelbrektson Band. Frontfigur og vokalist i bandet er Mona-Jill Knapp Forssen. Hun kommer fra Lycksele i Nord Sverige. Med seg på laget har bandet flere internasjonalt kjente personer som har bidratt med låtmateriale og som skal være med bandet på noen spillejobber fremover. Jakup Zachariassen fra Færøyane, som har jobbet med navn som Bellamy Brothers, Vince Gill, Brent Mason og Woody Wright. Han har levert flere av låtene på plata. Så har de fått med seg en av verdens fremste steelgitarister, Mr. David Hartley fra England. Han vil være med bandet på en liten miniturne 2. og 3. mai.
Flere av de 12 nye låtene får du høre i På dansefot lørdag 12.april.

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.