Molvær vil ut å spille for folk

Den verdenskjente trompeteren, komponisten og bandlederen Nils Petter Molvær har vært gjennom koronasykdom. Fortsatt er veien tilbake lang. Nå ser han likevel lyset der fremme, oppglødd av nytt album og spillejobber, skriver Ballade.

Nils Petter Molvær
Foto: Per Ole Hagen / NRK

Kulturstrøm

 • Hans Rasmus Astrup er død

  Den norske kunstsamleren og skipsmegleren Hans Rasmus Astrup er død, 82 år gammel. Han er mest kjent for å ha grunnlagt Astrup Fearnley-museet i Oslo.

  – Astrup var stolt av samlingen, men selv holdt han seg gjerne i bakgrunnen og ute av offentlighetens lys, sier direktøren for Astrup Fearnley-museet Solveig Øvstebø i en pressemelding.

  I 1998 ble Astrup tildelt St. Olavs Orden for sitt bidrag til norsk kunstliv.

  – Vi bevarer alle gode minner og hans livsverk vil leve videre gjennom Astrup Fearnley Museet – til glede for alle, sier Østbø

 • Bjørnsonprisen til Sara Omar

  Bjørnsonprisen 2021 tildeles Sara Omar, forfatteren av «Dødevaskeren» og «Skyggedanseren». Juryen opplyser at hun får prisen for modig å ha løftet et viktig samfunnsproblem inn i den offentlige samtalen. Forfatteren kommer til Lillehammer for å motta prisen og holde Bjørnsonforedraget når festivalen ruller i gang fra 25.–30. mai (NTB).

  Sara Omar
  Foto: Helge Tvedten / NRK