Hopp til innhold

Modellkurs-salg kan være ulovlig

Forbrukertilsynet reagerer på at en tidligere Top Model-dommer har kontaktet unge jenter på sosiale medier for å tilby modellkurs, og mener det kan være ulovlig markedsføring. – Det er lovlig med reklame rettet mot barn, men dette er en veldig direkte form for reklame mot mindreårige, sier Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet til NRK – Noen jenter ser jeg har utseende som skal til, i alle fall sånn det ser ut på Instagram. Da inviterer jeg på kurs for å sjekke personligheten. Den er alfa og omega, svarer Donna Ioanna som sier at hun driver forretning og oppdager mange potensielle nye modeller gjennom Instagram.

Donna Ioanna markedsføring

«Modellmamma» oppfordrer til kostbare modellkurs: – Jeg følte meg presset

Personlige meldinger med komplimenter og hint om mulige modellkarrierer får flere unge jenter til å reagere. – Betenkelig markedsføring, mener Forbrukertilsynet.

Kulturstrøm

 • Fitness-guru Richard Simmons er død

  Fitness-guru Richard Simmons er død, det melder flere amerikanske medier. Han ble funnet død i sitt eget hjem. Han var også kjent for å være stemmeskuespiller og radiovert.

  Richard Simmons
  Foto: Richard Shotwell / AP
 • Ny «Euphoria»-sesong spilles inn på nyåret

  Etter måneder med spekulasjoner er det endelig bestemt at det blir en ny sesong av braksuksessen «Euphoria», skriver NTB.

  Ungdomsserien har blitt en av verdens mest populære TV-serier de siste årene. Det er tre år siden forrige sesong ble lansert.

  Nå skriver Hollywood Reporter produksjonen av en ny sesong går i gang i januar 2025.