Hopp til innhold

Michael Jackson-maleri til salgs

Dette maleriet av Michael Jackson og Lisa Marie Presley er til salgs, sammen med Elvis Presleys hår og Bruce Lees sko.

Maleriet er malt av David Nordahl, og ble bestilt av Michael Jackson selv i 1995. Det skal selges på auksjonen «Legends» som inneholder gjenstander fra kjente personer.

Død Jesus solgt for 18 millioner

Elvis' hår

Her kan man også by på et par Adidas turnsko, brukt av Bruce Lee under innspillingen av Game of Death i 1978. Eller hva med et lite plastglass inneholdende hår fra Elvis Presley? Håret skal være samlet av Presleys personlige frisør Homer Gilleland.

Røntgenbilde av Kennedy

Under hammeren går også et røntgenbilde av bekkenet til John F. Kennedy, som senere ble president i USA. Det ble tatt av Harley Laboratories i London, 2. oktober 1947.

Røntgenbilder er tydeligvis populære blant samlere. Tidligere i år ble et røntgenbilde av Marilyns Monroes lunger auksjonert bort i USA . Salgssummen endte på 45.000 amerikanske dollar.

Marilyns BH

Auksjonen «Legends» omfatter dessuten blant annet en BH fra Marilyn Monroe og en fløyelskjole etter prinsesse Diana. Kjolen av burgunder fløyel er designet av Catherine Walker. Den ble brukt av prinsessen under en middag for den franske ambassadøren i 1989.

- Tegneserier er investeringsobjekter

Auksjonen foregår i Macau, Kina, 9. oktober i år.

Kulturstrøm

 • «Violent Night» nummer to på amerikanske kinoer

  Norske Tommy Wirkolas actionkomedie topper som nummer to på den amerikanske Box Office-lista, melder Variety. Marvel-oppfølgeren Black Panther: Wakanda Forever forblir på førsteplassen fjerde uke på rad.

  «Violent Night», som har David Harbour fra «Stranger Things» i hovedrollen som en brutal julenisse, hadde norsk premiere den 2. desember. Filmen har høstet gode kritikker i både inn-og utland, og fikk blant annet terningkast 5 av Filmpolitiet.

  Violent Night
  Foto: Allen Fraser / AP
 • «Troll» var den mest sette filmen på Netflix 2. desember 

  Seertallene har skutt noe voldsomt i været etter at «Troll» hadde premiere på Netflix 1. desember. Dagen etter var filmen den mest sette filmen i hele verden. – Jeg synes det var noen flotte scener fra kommunen vår og på slutten kunne man kanskje tro at det også kommer en oppfølger, sier ordfører i Rauma, Yvonne Wold, til Åndalsnes Avis. Flere av filmens spektakulære scener er innspilt i Rauma. Espen Aukan fra Kristiansund har skrevet manuset, og filmen har fått terningkast fem av Filmpolitiet.

  Troll
  Foto: Jallo Faber / Netflix © 2022