Mel Gibson og Colin Farrell i Tommy Wirkolas nye film

Den norske regissøren Tommy Wikola har fått med seg to av Hollywood største stjerner i sin kommende film «War Pigs».

Mel Gibson

Skuespiller Mel Gibson skal spille i norske Tommy Wirkolas neste film.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

Det er det amerikanske filmmagasinet Deadline som kommer med nyheten om at Hollywood-stjernene Mel Gibson og Colin Farell skal spille i den norske regissørens neste film.

Produksjonen av filmen «War Pigs» skal ifølge nettstedet starte i oktober i år, og filmen handler om to tidligere marinesoldater som drar på sitt siste oppdrag. De to drar på en hevntokt på de som drepte en av deres menn, og stakk av med millioner av dollar.

Mel Gibson skal spille The Pastor og Colin Farell Drex.

– Jeg synes det er knall å få lage film sammen med så rutinerte og flinke folk, og ser fram til å gå i gang med filmingen, sier Wikola i en kommentar til Altaposten i kveld.

Suksess i Hollywood

«War Pigs» er ikke den første filmen Wirkola regisserer med store navn på plakaten. I hans forrige film «What Happend to Monday» finner vi navn som Willem Dafoe, Glenn Close og Noomi Rapace.

Både Mel Gibson og Colin Farell er to av Hollywoods godt etablerte stjerner. Gibson har spilt i en lang rekke filmer, og er bl.a. kjent for Dødelig Våpen-filmene. Gibson som også er regissør, har vunnet både Golden Globe og Oscar for filmen Braveheart.

Farell er kjent for sin rolle i Minority Report, og sin portrettering av Alexander den store. I 2009 vant han Golde Globe for sin rolle i filmen «In Bruges».

Kulturstrøm

 • Sivert Aarflot-bygget åpnet

  I dag ble det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda åpnet. «Sivert Aarflot-bygget» er nesten 4000 kvadratmeter og inneholder en rekke studio, redaksjonslokaler og kontorer og skal for det meste brukes av de 600 mediestudentene. Medieutdanninga i Volda er i år 50 år.

  Sivert Aarflot
  Foto: Høgskulen i Volda / NRK
 • Norsk barnebok vant tysk pris

  Marianne Kaurins bok om hvor problematisk det kan være å ikke ha noen sommerferie å fortelle om har vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis.

  Da romanen «Syden» ble lansert i Tyskland i fjor sommer, trakk flere anmeldere den fram som spesielt aktuell i den krisen vi står i.

  Andre anmeldere trakk fram at Kaurin skriver lett tilgjengelig om den vanskelige barnefattigdommen. Kaurin vant prisen sammen med oversetteren Franziska Hüther.

  – At en norsk barnebok vinner en av verdens mest prestisjefulle litteraturpriser, Deutscher Jugendliteraturpreis, er rett og slett stort, sier Evy Tillman, litterær agent i Oslo Literary Agency, via en pressemelding.

  Deutscher Jugendliteraturpreis ble delt ut for første gang i 1956. De nominerte bøkene får ekstra oppmerksomhet i det store tyske bokmarkedet fram til prisen deles ut under Bokmessen i Frankfurt i oktober (NTB).

  Marianne Kaurin
  Foto: Aschehoug forlag