NRK Meny
Normal

Maestro med Jenny

Programmet Maestro er en av de nye programmene på NRK 1 i høst. Maestro er et program der kjente personer skal dirigere en klassisk stykke for fullt orkester. Jenny Jenssen er en av de som deltar. Hun skal dirigere Kringkastingsorkesteret.

Jenny Jenssen
Foto: Erik Forfod

Jenny Jenssen er en av kjendisene som deltar i programmet. Sammen med kjendiser som Mia Hundvin, Petter Scherven og Christian Borch,skal Jenny dirigere Kringkastingsorkesteret. Medlemmene i orkesteret skal gi sine poeng til de forskjellige dirigentene.
Hvem blir best? Espen Beranek Holm leder det hele.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix