Hopp til innhold

Stort, smått og veldig bra

Sjarmtrollet Little Big Planet gjør rent bord og tar deg rett tilbake til barndommen. Dette er morsomt, skummelt, vakkert og genialt.

Littlebigplanet
Foto: Media Molecule/Sony

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sony setter sin lit til at Little Big Planet skal få oppsalget på deres konsoll Playstation 3. Den har ligget bak på de fleste salgsrapportene, der vi uten tvil kan si at Nintendo Wii har tatt storeslem.

Fulltreffer

Fra å være et lite studentprosjekt har Little Big Planet kommet langt, og blitt et glattpolert og gjennomarbeidet produkt. Med elementer fra alle deler av barndommen, kombineres det inn til et vinnerspill som hele familien kan leke seg med.

Se: Video, bilder og fakta om Little Big Planet

Little Big Planet er et plattformspill, mye likt gamle Super Mario der du må jobbe deg gjennom mange forskjellige utfordringer for å komme deg fra brett til brett.

Little Big Planet
Foto: Sony

Fra starten får du kontroll over din egen lille strikkedukke som du følger under hele spillets historie. Etterhvert plukker du opp klær og utstyr som du kan kle opp den lille dukka med, og det gjør at alle kan ha sin personlige karakter.

Sukkersøtt

Grafikken bærer et distinkt preg av barndom, og det ser ut som spillet er satt sammen av elementer du kan finne på de fleste barnerom verden rundt. Lekebiler, legohus og actionfigurer er noen av de mange bestanddelene du kan plukke opp og bruke i dine egne design etterhvert.

Alle brett kan lages fra bunnen av, enten uhyre enkelt eller ekstremt komplisert. Spillere over hele verden kan med andre ord lage engde brett og tilføre Little Big Planet uendelig mange timer med underholdning.

Spiller.no møtte utviklerne bak Little Big Planet under årets Leipzig Games Convention, se intervjuet her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Til topps

Musikken er også nøye uttenkt og stemmen som følger deg i den engelske versjonen er meget god. Vi får håpe Harald Eia gjør en like god jobb i den norske versjonen.

Little Big Planet er alt Sony ville det skulle være, nå gjenstår det å se om salget av Playstation 3 går til topps.

Hva tror du om Little Big Planet?

Kulturstrøm

 • Kirken: En grusom hendelse midt i Pride-feiringen

  Kirken slår ring om Pride-feiringen, kjærlighet og mangfold etter masseskytingen i Oslo sentrum.

  – Vi våkner til skrekk-meldingen om skudd, drepte og sårede på London pub. Dette burde vært utenkelig. Det er det ikke, skriver kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum på Facebook.

  Raaum beskriver angrepet som en sterk kontrast til feiringen av kjærlighet og mangfold, som hun deltok i fredag.

  Preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit skriver at han tenker og ber for alle som er rammet.

  – Grusomme hendelser med skyting, drap og alvorlige skader i Oslo sentrum i natt, midt i Pride-feiringen der mange er ute for å feire livet og kjærligheten, skriver han.

  (NTB)

 • Bent Høie: – Flagget kan vi heise i solidaritet med de som er rammet direkte

  – I dag kan ikke paraden gjennomføres for å feire og kjempe. Det er ikke trygt i følge politiet. Flagget kan vi heise i solidaritet med de som er rammet direkte og for å vise at kjærligheten alltid vil vinne, skriver Bent Høie på Facebook.

 • Ny mentor i «The Voice»

  Artisten Jarle Bernhoft tar over som mentor i den kommende sesongen av «The Voice», melder TV2.

  Mandag denne uken ble det kjent at den folkekjære artisten og mentoren Matoma, er ferdig i The Voice.

  Hans arvtager Jarle Bernhoft sier han gleder seg til den nye jobben. – Jeg klarer nok ikke å fylle tårekvoten hans, men jeg må finne mine egne sko, sier Bernhoft.

Flere kulturnyheter