Linn er Sveips superreserve

I høst skal Linn Mevold Skogheim være programleder for Sveip mens kollega Halvor er ute på tur.

Linn Mevold Skogheim
Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Linn er en erfaren journalist og programleder som har jobbet i NRK i over ti år. Hun jobber til vanlig i distriktsredaksjonen i Bergen som kulturreporter og som programleder for Vestlandsrevyen.

Mange kjenner kanskje igjen Linn som programleder for programmet "Pokerfjes" som gikk på NRK for noen år siden. Nå har hun lagt gameshowkarrieren på hylla og gleder seg til å være med å sveipe rundt på nettet på NRK2.

Kulturstrøm

 • – Mer politisk bokmesse enn før

  Årets bokmesse i Frankfurt – verdens største bokmesse – skiller seg ut fra tidligere bokmesser, ved å være mer politisk enn noen gang tidligere, skriver den tyske avisen Deutsche Welle. – Jeg følte en mørk atmosfære i år, ytrer Sabine Peschel som er litteraturekspert i avisen. – De tyske ytre-høyre publisistene var plassert i et avsidesliggende hjørne, så vi unngikk sterke konfrontasjoner, forteller Peschel, som mener den globale trenden i år var å forsvare menneskerettigheter og frihet. Spesielt trakk hun fram situasjonen for fengslede forfattere i Tyrkia.

  Bokmessen i Frankfurt
  Foto: THORSTEN WAGNER / Reuters
 • Tysk satiriker demonstrerte

  Den tyske satirikeren, forfatteren og politikeren Martin Sonneborn kledde seg i Wehrmacht-uniform, lik uniformen til en av de sentrale figurene i nazi-Tysklands motstandsbevegelse under krigen, for å demonstrere under bokmessen i Frankfurt i helgen. Med stort politioppbud, demonstrerte Sonneborn mot at den ytre høyre-politikeren Björn Höcke fikk lese høyt under et arrangement på bokmessen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Frankfurt-demonstrasjon
  Foto: ARNE DEDERT / AFP