Satser på folkefest fra operaen

– Det er jo rett og slett veldig gøy å lage en sånn fjernsynskompott, sier Anne Lindmo. Hun er tilbake på NRK som programleder for årets «Sommeråpent» - fra operaen i Bjørvika.

Nadia Hasnaoui, Anne Lindmo og Hilde Hummelvoll leder årets sommeråpent.

Anne Lindmo gjør comeback på skjermen denne sommeren, som programleder for «Sommeråpent». Sammen med Nadia Hasnaoui og Hilde Hummelvoll blir hun å se på skjermen i sommer.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

– Jeg liker at «Sommeråpent» rommer alt, sier Anne Lindmo til NRK.no.

– I en sending kan du ha en steinbit på grillen, et par politikere i sofaen, kanskje en skadedyrekspert på vent og en direktereporter på sauesanking og til slutt et av Norges største band. Det er jo rett og slett veldig gøy å lage en sånn fjernsynskompott.

Nadia Hasnaoui

Nadia Hasnaoui blir programleder i «Sommeråpent».

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Sammen med Nadia Hasnaoui og Hilde Hummelvoll skal hun bytte på å være programleder for «Sommeråpent» på NRK1, som i år sender fra operataket i Oslo.

– Det er uten tvil den feteste TV-dekoren hovedstaden har å by på. Vi kan bruke både det fine bygget, utsikten mot havet og den røffe horisonten inn mot byen, sier Lindmo.

I år flyttes sendingene fra Youngstorget til Bjørvika.

– Det skal bygges opp en scene på flaten utenfor operaen. Det blir som vanlig musikkopptredener og live matlaging fra en kokk, men det er enda ikke bestemt hvem det blir, forklarer prosjektleder Linn Sandberg Skarstein.

Hans Erik Dyvik Husby

– Hans Erik Dyvik Husby vet hvordan man lager fiskesuppe, mener Anne Lindmo.

Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Husker Hertis' fiskesuppe

Anne Lindmo har ledet «Sommeråpent» før, og husker spesielt en episode hvor de fikk besøk av Hans Erik Dyvik Husby, også kjent som «Hertis».

– Han kom for å lage fiskesuppe, med store mengder fennikel og Pernod oppi. Veldig god suppe, veldig hyggelig intervju, sier Lindmo.

– Så ble vi også gode venner med en estisk fisker det året vi sendte fra kaia ved Christian Radich. Han stod der hver dag og var med i bildene våre, men snakket verken norsk eller engelsk. Vi kunne ikke gi ham honorar, så vi endte med å kjøpe masse fiskeutstyr til han. Det ble rett og slett et rørende vennskap.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Populær opera

Her, på operaen i Bjørvika, skal årets «Sommeråpent» sendes - hele sommeren.

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Sender hele sommeren

Årets «Sommeråpent»-sesong begynner 27. juni og avsluttes 18. august.

Hilde Hummelvoll

Hilde Hummelvoll blir programleder i «Sommeråpent» også i år.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

– Det er åpent for alle å komme og se på ute ved operaen, vi håper det kan bli en folkefest, sier prosjektleder Linn Sandberg Skarstein.

– Hvorfor valgte dere Nadia Hasnaoui, Hilde Hummelvoll og Anne Lindmo som programledere?

– De er de beste vi har å by på, både hver for seg og til sammen har de alle kvalitetene vi etterspør i et slikt program. De kommer gjennom ruta og er folkekjære. «Sommeråpent» er et flaggskip på NRK1 om sommeren, det har gått i mange år og har mange seere. Derfor er det viktig med stødige programledere, sier Skarstein.

Nadia Hasnaoui åpner ballet, så tar Hilde Hummelvoll over. Hun blir avløst av Anne Lindmo, som skal styre programmet de tre første ukene i august.

– Det blir i opprustninga mot valgkampen, og det gleder jeg meg til, avslutter Anne Lindmo.

Kulturstrøm

  • Fagbok til ballettpedagoger

    Norske ballettdansere får ny fagbok. Igor Ivanov og Larissa Savenkova gir nå ut «Klassisk dans, metodikk, metoder og erfaring». Nettstedet Klassiskmusikk kaller verket "en vakker bok som vil være til stor hjelp for mange pedagoger".

  • Nyttårskonsert uten publikum

    Wienerfilharmonikernes tradisjonsrike nyttårskonsert 1. januar 2021 blir ikke avlyst, men vil fremføres uten publikum, skriver den tyske nettavisen Die Presse. Dirigent blir Riccardo Muti. Konserten kringkastes til over 90 land og kan sees på NRK.