Hopp til innhold

Leah Isadora om frykten for personlig kritikk: – Mamma gir de beste rådene

Leah Isadora Behn (17) mener hun har funnet sin måte å takle rampelyset på. Men etter debuten i dokuserien «Powerwomen» kjenner hun på nye nerver.

Leah Isadora Behn hos Lindmo 19.10.22

Leah Isadora Behn er aktuell med dokuserie på Viaplay.

Foto: Ulrik Kramer

Blitsregn, røde løpere og journalister som stiller spørsmål de håper vil skape overskrifter.

Alt dette koket har ikke vært like enkelt å takle for Leah Isadora Behn.

– Det er litt sånn at man ikke kan forberede seg. Jeg har bare måttet slenge meg ut i det, og tenke fort og smart. Det er ganske nervepirrende, jeg skal innrømme det, forteller Behn.

Denne uken var det premiere på Viaplay-dokuserien «Powerwomen», der vi følger livet til Behn, og profilene Anita Krohn Traaseth, Iman Meskini, Ingeborg Heldal og Isabelle Ringnes.

I studio hos Lindmo denne uken forteller hun at det det er litt skremmende å være blant hovedpersonene i den nye dokuserien.

Leah Isadora Behn hos Lindmo 19.10.22

Leah Isadora Behn viser en mer intim versjon av seg selv i ny serie.

Foto: Ulrik Kramer

Det er mer intimt, og kommer litt nærmere inn på meg enn på Instagram. Hvis det kommer noe kritikk mot meg personlig kan det hende det slår hardere enn jeg er forberedt på.

Lekte med sminke som treåring

17-åringen har vært mest å se på Instagram der hun skaper magi med sminkekosten fra pikerommet. Leah Beauty har fått enorm følgerskare, og i fjor vant hun prisen «årets beautyprofil» på Vixen Awards.

Med god støtte fra moren, Märtha Louise, har hun lært å ikke bry seg om hva andre mener om henne.

– Jeg tenker at det ikke har noe å si hva folk tenker så lenge man gjør det man har lyst til å gjøre. Jeg liker det, så da står jeg egentlig bare på det.

Men det lå ikke i kortene at Behn skulle bli besatt av makeup. For interessen for sminke er ikke noe hun har fått fra moren.

Leah Isadora Behn på Vixen awards 2021

Leah Isadora Behn og Märtha Louise på Vixen Awards i 2021.

Foto: Naina HelÈn JÂma / NTB

– Vi hadde familievenn som jeg så ekstremt opp til. Hun ga meg min første maskara, og det synes jeg var spennende. Jeg husker da jeg var i treårsalderen og gikk med prinsessekjole og øyenskygge over fjeset. Da gikk jeg ned til de andre og viste meg frem.

– Jeg elsket det.

Makeup som terapi

Behn husker godt tiden etter hun gikk bort fra ridningen og hoppet inn i en verden av fargepaletter, pensler og pudderkoster.

Lindmo 21.10.22

Makeup-videoene til Leah Isadora Behn har inspirert mange.

Foto: NRK Ulrik Kramer

– Jeg fikk en helt vill «drive». Hver gang jeg hadde fri var jeg inne på rommet og sminket meg. Jeg kunne sitte der i opp til fem timer uten å gjøre noe annet. Jeg gikk ikke på do, bare satt i en boble og gjorde meg ferdig, minnes hun.

Fire år har gått siden hun begynte å lage sminkevideoer. Utallige timer er brukt på pikerommet – og alle disse timene har gitt henne ro.

– Det er der jeg er meg selv. Ingen andre meninger. Bare meg, liksom. Jeg synes det er litt koselig.

Leah Isadora Behn forteller om hva hun ønsker med videoene hun deler på sosiale medier.

I tillegg til å inspirere følgerne sine med sminke, har hun også delt tanker om ting hun synes er vanskelig.

Hun forteller blant annet om at hun lett for å bekymre seg for unødvendige ting.

– Det kan være store ting som premierefester, og bitte små ting som når jeg skal på trafikalt grunnkurs – eller når jeg skal bestille en kaffe.

– Jeg fikk alltid søsteren min til å bestille for meg, fordi jeg er redd det skal bli ubehagelig. Men jeg har blitt roligere på sånne ting nå, forteller hun.

Leah Isadora Behn under Vixen awards 2021

Leah Isadora Behn har blitt tryggere på hvordan hun skal håndtere den offentlige oppmerksomheten.

Foto: Naina Helén Jåma / NTB

– Tenker at jeg snakker med vennene mine

Den slags scenarioer slipper hun i sminkeboblen hjemme på rommet. For tanken på å skulle ta følgerne inn i hennes verden skremmer ikke på samme måte.

– Det er litt rart. Men hvis jeg skulle laget en video med alle følgerne mine i et rom, hadde jeg blitt kjempenervøs. Men på rommet er det liksom bare meg og mobilen. Jeg tenker at jeg snakker til vennene mine.

Med mange følgere kommer også makten til å påvirke andre.

Den unge influenceren har klare tanker om hva hun ønsker å gi følgerne sine.

Jeg tenker egentlig alle er influencere på en måte. Man blir jo påvirket av folk. Forskjellen er bare at det jeg legger ut ligger fast, slik at følgerne mine kan gå tilbake og bli inspirert.

Se intervjuet med Leah Isadora Behn på Lindmo fredag klokken 21:30 og når du vil på NRK TV.

Kulturstrøm

  • Norge vant sølv i EM brass band

    Eikanger-Bjørsvik Musikklag fra Nordhordland havnet på en 2. pass i det europeiske brassbandmesterskapet i mesterskapsseksjon i Palanga i Litauen lørdag.

    I tillegg vant de solistpris for trombonisten.

    – Eikanger-Bjørsvik er veldig fornøyd med 2. premie på EBBC 2024 Palanga, skriver Eikanger-Bjørsvik musikklag på Facebook.

    Brassband Treize Etoiles fra Sveits fikk 1. plass og Brassband Willebroek fra Belgia fikk 3.-plassen, ifølge resultatlisten.

  • 40 år sidan Dollie-jentene song for livet

    Søndag er det nøyaktig 40 år sidan den norske duoen Dollie de Luxe deltok i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Lenge leve livet».

    På Instagram spør Dollie-medlem Ingrid Bjørnov om andre også har hatt filler i håret! Benedikte Adrian var den andre i duoen, som kom på 17. plass i finalen.

    Dollie de Luxe ble nummer 17 av 19 i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1984.
  • Voldsomme reaksjoner på dansk Eurovision-artist

    Danmarks Eurovision-håp, artisten Saba, forteller at hun har vurdert å trekke seg etter kraftige reaksjoner på at hun deltar i den europeiske finalen.

    Reaksjonene kommer i forbindelse med Israels omdiskuterte deltakelse i Eurovision samtidig med krigføring på Gazastripen.

    Anna Saba Lykke sier til Ekstra Bladet at hun har bearbeidet opplevelsen med psykolog, og at hun nå har valgt å stenge alle sine sosiale medier etter kraftige oppfordringer om at hun bør trekke seg.

    Saba mener det er viktig for mangfold og representasjon at hun deltar. Hun har vært åpen om at hun er skeiv, adoptert og har utfordringer med psykisk helse.

    Hun er også blant artistene som har underskrevet oppropet om fred og våpenhvile i Gaza.

    Den danske sangeren Saba, Anna Saba Lykke.
    Foto: Ida Marie Odgaard / AP