NRK Meny
Normal

Laila og Totti hedres

Musikerekteparet Laila Dalseth og Totti Bergh er tildelt Asker Jazzklubbs hederspris 2011.

Laila Dalseth og Totti Bergh
Foto: Tordis Ødbehr

- Å være gift med en jazzmusiker kan nok til tider være en vanskelig øvelse. I år går Asker jazzklubbs hederspris til to personer som begge har vært profesjonelle musikere i til sammen over 100 år - og de valgte for sikkerhets skyld å gifte seg med hverandre. Slik innledet Askers ordfører Lene Conradi sin tale da hun onsdag kveld overrakte prisen på en fullsatt Asker Jazzklubb i restaurant Lancelot.

Veteraner

Laila Dalseth (70) startet sin karriere i hjembyen Bergen allerede som 14 åring. Hun har deltatt ved utallige konserter og festivaler i Norge og i utlandet, medvirket i teaterforestillinger, gjort radio- og TV-programmer og spilt inn en lang rekke plater, i eget navn og med Per Borthen Swing Department Ltd hvor hun har vært fast vokalist i en årrekke.

Laila Dalseth og Totti Bergh
Foto: Erling Wicklund / NRK


Totti Bergh (75) begynte som klarinettist og gikk over til tenorsaksofon i 1952. Som sin kone har han en lang merittliste som internasjonalt anerkjent artist med utallige konserter og plateinnspillinger, bl.a. med amerikanske tenoristkolleger Al Cohn, Plas Johnson og Harry Allen og med ministorbandet Christiania 12. Totti og Laila skaper stadig vakre øyeblikk på samme scene, ikke minst ved den årlige julekonsert som er blitt en institusjon på klubben Herr Nilsen i Oslo. Begge to er prisbelønt i mange ulike sammenhenger og har sine Spellemannpriser og Buddystatuetter stående i stua.

Totti Bergh diskografi/biografi
Laila Dalseth diskografi/biografi

Laila Dalseth med ordfører Lene Conradi og formann i Asker Jazzklubb Harald Skogli

Laila Dalseth med ordfører Lene Conradi og formann i Asker Jazzklubb Harald Skogli

Foto: Tordis Ødbehr

Kulturstrøm

  • Norges souldronning samler trådene

    I snart 20 år har Beady Belle jazzet opp det norske konsertpublikummet med musikken sin. Nå nøster Beate Slettevold Lech sammen alle sine musikalske inspirasjonstråder på en ny plate. Her ser du henne og bandet live i NRK Spillerom

  • Natalie Portman vil ikke til Israel

    Oscar-vinner Natalie Portman vil ikke komme til Israel for å ta imot den prestisjetunge Genesis-prisen. – De siste tids hendelser i Israel har opprørt henne og hun føler seg ikke komfortabel med å delta i offentlige tilstelninger i Israel, opplyser Genesis Prize Foundation. Prisen er på 1 million dollar og årets pris omtales som en hyllest til «jødiske kvinners bidrag til menneskeheten».

    Natalie Portman i My Blueberry Nights
    Foto: Filmweb