Kristenn Einarsson går av

Etter nesten 20 år som sjef for De norske Bokklubbene, melder administrerende direktør Kristenn Einarsson at han går av.

Kristenn Einarsson
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Einarsson har meddelt styret i De norske Bokklubbene at han vil benytte sin avtalte rett til å gå av med pensjon når han fyller 60 år i juni 2010.

Han kommer likevel til å bli i Bokklubbene ut året, etter oppmodning av styret. Årsaken skal være at styret ønsker å sikre en god rekrutteringsprosess, skriver Bokklubbene selv i en pressemelding.

Einarssons stilling vil bli utlyst i nærmeste framtid, og styret ønsker å vurdere både interne og eksterne kandidater.

Kulturstrøm

  • – Mer politisk bokmesse enn før

    Årets bokmesse i Frankfurt – verdens største bokmesse – skiller seg ut fra tidligere bokmesser, ved å være mer politisk enn noen gang tidligere, skriver den tyske avisen Deutsche Welle. – Jeg følte en mørk atmosfære i år, ytrer Sabine Peschel som er litteraturekspert i avisen. – De tyske ytre-høyre publisistene var plassert i et avsidesliggende hjørne, så vi unngikk sterke konfrontasjoner, forteller Peschel, som mener den globale trenden i år var å forsvare menneskerettigheter og frihet. Spesielt trakk hun fram situasjonen for fengslede forfattere i Tyrkia.

    Bokmessen i Frankfurt
    Foto: THORSTEN WAGNER / Reuters