NRK Meny
Normal

KORK inntar spillverden

26. oktober spiller Kringkastingsorkesteret på teknologimessen under ElectroWorld 2007 på Lillestrøm. På programmet står konserten ”PLAY! A videogame symphony”.

Play - a video game symphony
Foto: Play - a video game symphony

Blant annet vil Kringkastingsorkesteret (KORK) framføre store slagere fra spill som Castlevania, Revenge of Shinobi, Halo, World of Warcraft og Final Fantasy.

Nytt materiale

Med seg på scenen har KORK med seg et kor, samt spesialdesignet videomateriale som skal spilles på storskjermer under konserten. Konseptet som er laget av Jason Michael Paul, har vært verden rundt. Spesielt for europeiske fans fremføres potpurrier fra kjente Commodore 64 og Amiga.

- Vi er glade for å bli invitert til Norge. Til konserten har vi med splitter nytt videomateriale og orkestrering, som vil bli fremført for første gang under PLAY! Dette vil bli en uforglemmelig kveld man ikke bør gå glipp av, sier Paul. Han har tidligere jobbet med blant annet Luciano Pavarotti og De Tre Tenorer.

Fascinerende

Orkestersjef i KORK, Martin Revheim, forteller at de lenge har diskutert hvem som aktivt bruker orkestermusikk i dag.

- Og det er i stor grad spillbransjen, slår han fast.

Allerede for et år siden begynte Revheim å se på mulighetene for å gjøre noe med spill.

- Vi så at det ble flyttet endel kunstneriske ressurser fra film til spill. I dag bestiller mange spillutviklere spesialkomponert musikk fremført av et fullt orkester, forklarer han. Han tror konserten blir et vakkert møte mellom det digitale og det analoge.

- Og det er det fascinerer oss, sier Revheim.