Hopp til innhold

Konsertarrangører snuser på Kina

De store arrangørene har fått øynene opp for 1,3 milliarder potensielle publikummere.

 

Live Earth Shanghai

Shanghai var en av verdensbyene som hadde konserter under Al Gores Live Earth i 2007.

Foto: Eugene Hoshiko / AP

Verdens største befolkning og en økonomi i eksplosiv vekst kan gjøre Kina til satsingsområde for internasjonale turneer.

Derfor har nå de tre største konsertarrangørene i det amerikanske markedet, Live Nation, Anschutz Entertainment Group (AEG) og Ticketmaster, alle satt fingrene sine i Kina.

- I Kina har vi et enormt potensielt marked og muligheter man ikke ser i modne markeder, sier Sean Moriarty i Ticketmaster. - De har ennå ikke fastsatte måter å gjøre forretninger på, og derfor kan alle  begynne med blanke ark.

Olympiske leker baner vei

I forbindelse med forberedelsene til OL gjennomføres det nå omfattende forbedringer i infrastrukturen, både når det gjelder billettsalg, konsertarenaer og det produksjonstekniske. Ticketmasters billettsystem "Emma Ticketmaster" skal benyttes under lekene, og det kan derfor virke som om de har skaffet seg et forsprang også i kappløpet om det kinesiske konsertpublikumet.

Liva Nation er også aktive i regionen, men de er litt mer forsiktige.

- Kina kommer nok ikke til å være et av våre hovedsatsningsområder på en stund, men det er absolutt et marked med et stort potensiale. I Kina er det 50 byer med mer enn en million innbyggere. Deres kjennskap til vestlige artister er både sterk og voksende, sier Alan Ridgeway i Live Nation International Music.

Aktørene

Kina er det første markedet hvor Ticketmaster opererer både som salgskanal for billetter og som konsertarrangør. De har til nå arrangert konserter med Rolling Stones, Eric Clapton, Avril Lavigne, Linkin Park, Christina Aguilera og Beyonce. 

Live Nation har i Kina jobbet med Roger Waters, the Cure, Christina Aguilera, Muse and Gwen Stefani. I 2007 hadde de også ansvaret for Al Gores Live Earth-konsert i Shanghai.

AEG har posisjonert seg sterkt i Europa. De ser for seg at de kan skape et lignende nettverk av store arenaer i Kina som de har i vesten med arenaer som L.A. Live i Los Angeles, O2 i London og O2 World i Berlin.

(Reuters/Billboard/Yahoo)

 

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.