Hopp til innhold

Konkurranseregler

I høst kan du være med på å hjelpe nye norske musikere frem i søkelyset. Her får du vite alt du trenger om Lyden av lørdag!

Jørn Hoel
Foto: Per Heimly

I sommer har vi reist Norge rundt på jakt etter talenter som kan "overta" arven etter artister som Åge Aleksandersen, Hellbillies, DDE, Odd Nordstoga, Tre små kinesere, Jørn Hoel, Henning Kvitnes med flere, og som med tiden kan utvikle seg til våre nye "folkeunderholdere". Vi har lett etter både soloartister, duoer, band og orkester i alle aldre. Etter grundig vurdering er nå 24 artister klare for kampen om en gylden platekontrakt.

Slik foregår konkurransen

Konkurransen i Lyden av Lørdag er basert på fotballkonkurranser som Champions League og vi opererer med ”trenere”, ”hjelpetrenere”, ”lag” samt ”serie”, ”semifinaler” og ”finale”. Vi har valgt å legge oss så tett opp til Champions League-sluttspillet som mulig. Det vil si at vi starter med serierunder, hvor alle spiller mot hverandre gjennom 5 programmer. Deretter, i siste program vil de fire beste i serien gå til semifinaler, og vinnerne derfra går naturlig nok til finale.

Kvalifiseringsrundene

I de fire første programmene, kvalifiseringsrundene, vil trenerne bli presentert for fire artister (lag) hver. Hver enkelt trener velger så den artisten de har størst tro på og leder denne frem mot finalerundene. Trenerne er kjente og kjære artister som vet hva som kreves for å slå igjennom hos folket.

Når alle trenerne har valgt, står vi altså igjen med seks lag med hver sin trener.

Seriespillet

Gruppespillet spilles som ren serie.

Kampene foregår på denne måten: To lag møtes til kamp. Hvert lag spiller én låt og dommertrioen og tv-seerne avgjør hvem som går videre. Lagene får tre poeng for seier, ett poeng for uavgjort og null poeng for tap. Får en artist både dommernes og seernes stemmer, gir det tre poeng og seier. Får artistene ett poeng hver (dommerne og seerne er uenige) deler artistene poengene.

Dommerne vil gjennom diskusjon og kommentarer tilkjennegi sitt syn på lagenes opptreden. Det er totalt tre dommere, slik at flertallighet avgjør eventuell innbyrdes uenighet.

Det laget som får flest sms-stemmer fra seerne, får TV-seernes poeng.

Skulle to lag stå helt likt etter seriespillet og dette er avgjørende for hvem som går videre eller rykker ned, går den som vant på innbyrdes oppgjør videre. Var resultatet uavgjort i det innbyrdes oppgjøret, går det laget som fikk TV-seernes poeng videre.

Etter at alle lag har møtt hverandre i kamp, går de fire beste videre til finalene. De to siste lagene er ikke med videre i konkurransen.

Finalen – nå er det du som bestemmer!

 

I program 11 er det endelig klart for finale. Vi starter da med to semifinalekamper. De respekive vinnere av disse to kampene møtes så i finalen.

Det er stemmene fra dere seere som alene avgjør resultatet. Det laget som får flest stemmer fra TV-seerne blir den heldige vinner av en platekontrakt med Universal.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters