Hopp til innhold

Siste episode ga rekord for norsk TV-drama

Sjette episode av Berlinerpoplene mandag kveld trakk hele 975 000 seere.

Familen Neshov foran gården
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Regissør Sirin Eide
Foto: NRK

Det er ny rekord for serien, som har begeistret både publikum og kritikere denne TV-høsten.

- Dette er veldig stas og gøy. Så mange seere har jeg ikke nådd før, det er personlig rekord, sier en fornøyd regissør Sirin Eide.

Det er hun som har regissert de tre siste episodene i serien, basert på romanen Eremittkrepsene, mens Anders T. Andersen regisserte de tre første episodene, basert på Berlinerpoplene.

For Eide har det vært viktig å komme under huden på karakterene og å vise nyansene i følelsene deres. Det har hun lykkes med. Tor, Torunn, Margido og Erlends kompliserte familieforhold har gitt NRK en seerandel på godt over 50 prosent mandagskveldene.

- Siste episode ble all time high for NRK Drama. Vi har aldri hatt så mange seere på noen dramaserie før i min tid. Det viser at tv-seerne vil ha norsk kvalitetsdrama, og det skal også NRK levere i tiden fremover, sier dramasjef Hans Rossiné.

- Dette er den mest sette dramaserien siden vi startet målingene i 2000. Og nå er det sånn at norsk drama har høyere seertall enn dansk drama i Norge, opplyser Kristian Tolonen i NRK Forskningen.

Det betyr at Berlinerpoplene har slått knock-out på populære serier som ”Med hjartet på rette staden”, ”Kodenavn Hunter”, ”Svarte penger” og ”Sejer”. Selvfølgelig med drahjelp fra Anne B. Ragdes bestselgende bøker, men ikke bare.

- Det har vært veldig fint å å ha med flinke NRK-folk på dette her. Det har vært et fint teamarbeid og jeg har hatt et kjempebra samarbeid med fotograf Christine Heitmann. Det har vært proffe folk, sier Eide.

Kulturstrøm