Klart for siste Store Studio

Anne Lindmo slutter i jobben i dag. Men hun kommer snart tilbake. Se noen av hennes favorittklipp fra Store Studio her.

Anne Lindmo

Siste Store Studio går av stabelen i kveld. Anne Lindmo skal over i nyhetsavdelingen.

Foto: NRK

Mandag 14/12 er en vemodig dag for årets programleder. I dag er hun kommet til veis ende med programmet Store Studio, som har rullet og gått på NRK1 de siste sju årene. Det er en blandet opplevelse for 39-åringen, som fra nyttår går over til nyhetsavdelingen og et flunkende nytt aktualitetsprogram.

Se siste Store Studio her, fra rundt 22.30.

Bjarne Brøndbo (DDE) og Hank Von Helvete (Turboneger) synger "I got erection" i Store Studio.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Dette klippet er et av Annes favoritter; Bjarne Brøndbo fra DDE og Hank von Helvete fra Turbonerger i duett.

Sammen med Erik Wold skal hun lede aktualitetsprogrammet «Aktuelt». Det blir et program ikke fullstendig ulikt Store Studio. Det skal romme de største nyhetssakene, men også de mest relevante kultursakene.

Anne Lindmo og Erik Wold

«Aktuelt» vil gå på NRK2 20.00 mandag til torsdag. Det blir et aktualitetsprogram med dagens hendelser fra nyheter og kultur.

Foto: Anne Liv Ekroll,NRK

– Jeg har en prinsipiell tro på at man skal gi seg selv nye utfordringer. Jeg har tro på at man skal ta sjanser som byr seg, sier Anne Lindmo til NRK.no.

Pushwagner i store studio
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

En annen favoritt er da Pushwagner gjestet studio, noe som resulterte i overskriften «Pushwagner bananas på Store Studio»

Gelius kalte

Hun ga seg i Store Studio tidligere i høst, og sier selv hun virret endel. Da ringte NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius og, som hun sier det selv, kalte på henne. Resultatet ble NRK2s nye aktualitetsprogram. Erik Wold avslutter sitt
engasjement i «RedaksjonEN» ved nyttår.

I dagens sending kommer Marit Larsen, som skal skape høytidsstemning sammen med kringkastingsorkesteret. Lindmo vedgår at det er vemodig.

Se alle sendingene her.

– Jeg tar med meg noen gode minner, noen hysteriske, og noen voldsomme, men jeg har alltid vært topp motivert for å lage Store Studio, særlig fordi jeg har en helt ekstremt god redaksjon. Men på slutten begynte jeg å stille meg spørsmål. Hvor lenge skal man gjøre dette programmet? Skal du vente til de tar tak i stolen din og bærer deg ut? spør hun.

Satser på profiler

Det nye programmet er resultat av nyhetsredaktør Jon Gelius satsing på NRK-profilene. Han har hentet hjem Annette Groth fra Washington til Urix, Ingrid Stenvoll kommer fra Sporten til Dagsrevyen, og altså Lindmo fra NRKs kulturavdeling.

– Anne har en kompetanse og en bakgrunnskunnskap som er ekstremt ettertraktet i nyhetene. Hun er en av Norges beste programledere, og hun er med på å vise vår store bredde, sier Gelius til NRK.no.

– «Aktuelt» skal bli et aktualitetsprogram med større uforutsigbarhet, med større bredde og med nye stemmer. Det betyr også mer kultur fra dagens nyhetsbilde, sier Gelius.

Fra nyttår av vil NRK2 få en langt tydeligere nyhetsprofil. Det betyr at kanalen vil vise tunge nyhetsprogrammer annehver time, mandag til torsdag. Dagsnytt Atten får følge av Aktuelt fra 20.00 og nye Urix med Christian Borch og Annette Groth to timer etter.

Tomas Hyland Eriksen og Mira Craig
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

En tredje favoritt fra Anne: 1.6909176Mira Craig og Tomas Hyland Eriksen om lykke og boka «The Secret».

Kulturstrøm

 • Spektakulær, men ustø eventyrfilm

  Disneys «Mulan» kom som tegnefilm i 1998. Nå er nyinnspillingen tilgjengelig for norske seere. – En film som halter litt underveis, men som reddes inn av en storslagen eventyrfølelse og stilsikker kampsport, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Filmen «Mulan», 2020.
  Foto: Disney+
 • Film for den katte- og juleglade

  «En julegave fra gatekatten Bob» er en oppfølger til «En gatekatt ved navn Bob» fra 2016. Som sist er filmen basert på livet til en narkoman gatemusikant som reddes av katten Bob. – Julefeelgood for katteelskere, skriver Filmpolitiet. Terningkast 3.

  BOBS SISTE HOVEDROLLE: Dette ble den siste filmrollen for gatekatten Bob, som dessverre gikk bort sommeren 2020.
  Foto: Another World Entertainment