NRK Meny
Normal

Norsk fotografs bilde av supermodell under hammeren

Kate Moss poserer i trange gullbukser for en norsk fotograf. Nå skal bildet på auksjon i London.

Kate Moss

Supermodell Kate Moss donerer bort dette bildet til inntekt for trengende barn. Bildet er tatt av den norske fotografen Sølve Sundbø.

Foto: ED/CW/CameraPress/Bonhams / Camera Press

Den Londonbaserte norske stjernefotografen Sølve Sundsbøs bilde av Kate Moss, kun iført en trang gullbukse, doneres bort til en auksjon for trengende barn.

Det er supermodellens eget ønske at akkurat dette bildet skal auksjoneres bort på Bonhams i London den 17, skriver looktothestars.org.

Alle inntektene fra auksjonen går til støtte for britiske barn via «National Society for the Prevention of Cruelty to Children». Foreningen jobber for barn i England, Wales og Nord-Irland med kampanjer som skal gjøre livet bedre for disse barna, skriver de på sine nettsider.

Ikke det eneste bildet under hammeren

Moss er ikke den eneste halvnakne kjendisen som donerer bort bilder til samme formål.

 • Patrick Demarcheliers bilde av den vakre Christy Turlington, tatt i New York i 1986.
 • Et bilde av Brigitte Bardot og Sean Connery på filmsettet i westernfilmen «Shalako» i 1968. Fotografiet ble tatt av den britiske fotografen Terry O'Neill.
 • Et portrett av den britiske skuespilleren Oliver Reed, tatt av kjendisfotografen Alistair Morrison.
 • Et bilde av fashiondesigneren Valentino, tatt av Martin Schoeller.
 • Det ikoniske portrettet av Twiggy, tatt av Barry Lategan.
 • Et bilde av Celia Hammond tatt av Terence Donovan.
 • Artisten Damien Hirst, tatt av David Bailey.
 • Et nært bilde fra Rankins kysseserie i 2000.

Sølve Sundsbø er bedre kjent utenfor enn innenfor Norges grenser. Han har tatt bilder av artister som Madonna og Kylie Minogue. Her hjemme er han kanskje best kjent for å ha fotografert den norske kongefamilien.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP