NRK Meny
Normal

Norsk fotografs bilde av supermodell under hammeren

Kate Moss poserer i trange gullbukser for en norsk fotograf. Nå skal bildet på auksjon i London.

Kate Moss

Supermodell Kate Moss donerer bort dette bildet til inntekt for trengende barn. Bildet er tatt av den norske fotografen Sølve Sundbø.

Foto: ED/CW/CameraPress/Bonhams / Camera Press

Den Londonbaserte norske stjernefotografen Sølve Sundsbøs bilde av Kate Moss, kun iført en trang gullbukse, doneres bort til en auksjon for trengende barn.

Det er supermodellens eget ønske at akkurat dette bildet skal auksjoneres bort på Bonhams i London den 17, skriver looktothestars.org.

Alle inntektene fra auksjonen går til støtte for britiske barn via «National Society for the Prevention of Cruelty to Children». Foreningen jobber for barn i England, Wales og Nord-Irland med kampanjer som skal gjøre livet bedre for disse barna, skriver de på sine nettsider.

Ikke det eneste bildet under hammeren

Moss er ikke den eneste halvnakne kjendisen som donerer bort bilder til samme formål.

 • Patrick Demarcheliers bilde av den vakre Christy Turlington, tatt i New York i 1986.
 • Et bilde av Brigitte Bardot og Sean Connery på filmsettet i westernfilmen «Shalako» i 1968. Fotografiet ble tatt av den britiske fotografen Terry O'Neill.
 • Et portrett av den britiske skuespilleren Oliver Reed, tatt av kjendisfotografen Alistair Morrison.
 • Et bilde av fashiondesigneren Valentino, tatt av Martin Schoeller.
 • Det ikoniske portrettet av Twiggy, tatt av Barry Lategan.
 • Et bilde av Celia Hammond tatt av Terence Donovan.
 • Artisten Damien Hirst, tatt av David Bailey.
 • Et nært bilde fra Rankins kysseserie i 2000.

Sølve Sundsbø er bedre kjent utenfor enn innenfor Norges grenser. Han har tatt bilder av artister som Madonna og Kylie Minogue. Her hjemme er han kanskje best kjent for å ha fotografert den norske kongefamilien.

Kulturstrøm

 • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

  Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.

  Marianne Nielsen & Jakob Oftebro, Peer Gynt, Gålå 2017. Fjords.tv
  Foto: Fjords AS
 • Westworld podcast episode 9

  I ukas Westworld-episode «Vanishing Point» merker vi at det blåser opp til en blodig finale-episode! Tidslinjene møtes, planer avsløres og familieforbindelsene settes virkelig på prøve. Hør Filmpolitiets podcast her.

  Laster Instagram-innhold