NRK Meny
Normal

Norsk fotografs bilde av supermodell under hammeren

Kate Moss poserer i trange gullbukser for en norsk fotograf. Nå skal bildet på auksjon i London.

Kate Moss

Supermodell Kate Moss donerer bort dette bildet til inntekt for trengende barn. Bildet er tatt av den norske fotografen Sølve Sundbø.

Foto: ED/CW/CameraPress/Bonhams / Camera Press

Den Londonbaserte norske stjernefotografen Sølve Sundsbøs bilde av Kate Moss, kun iført en trang gullbukse, doneres bort til en auksjon for trengende barn.

Det er supermodellens eget ønske at akkurat dette bildet skal auksjoneres bort på Bonhams i London den 17, skriver looktothestars.org.

Alle inntektene fra auksjonen går til støtte for britiske barn via «National Society for the Prevention of Cruelty to Children». Foreningen jobber for barn i England, Wales og Nord-Irland med kampanjer som skal gjøre livet bedre for disse barna, skriver de på sine nettsider.

Ikke det eneste bildet under hammeren

Moss er ikke den eneste halvnakne kjendisen som donerer bort bilder til samme formål.

 • Patrick Demarcheliers bilde av den vakre Christy Turlington, tatt i New York i 1986.
 • Et bilde av Brigitte Bardot og Sean Connery på filmsettet i westernfilmen «Shalako» i 1968. Fotografiet ble tatt av den britiske fotografen Terry O'Neill.
 • Et portrett av den britiske skuespilleren Oliver Reed, tatt av kjendisfotografen Alistair Morrison.
 • Et bilde av fashiondesigneren Valentino, tatt av Martin Schoeller.
 • Det ikoniske portrettet av Twiggy, tatt av Barry Lategan.
 • Et bilde av Celia Hammond tatt av Terence Donovan.
 • Artisten Damien Hirst, tatt av David Bailey.
 • Et nært bilde fra Rankins kysseserie i 2000.

Sølve Sundsbø er bedre kjent utenfor enn innenfor Norges grenser. Han har tatt bilder av artister som Madonna og Kylie Minogue. Her hjemme er han kanskje best kjent for å ha fotografert den norske kongefamilien.

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK