Jokke i levende live

- Da dette konsertopptaket dukket opp i 2008, hadde vi i Valentinerne for lengst glemt at det eksisterte.

Joachim Nielsen, Jokke og Valentinerne

Joachim «Jokke» Nielsen i 1991.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Den 16. november slippes livealbumet «Jokke & Valentinerne – Levende (så lenge det varer)».

Den 16. november slippes livealbumet «Jokke & Valentinerne – Levende (så lenge det varer)».

Foto: handout
Joachim Nielsen, Jokke & Valentinerne

Joachim Nielsen er blitt hyllet av mange som en av de største norske rockepoetene gjennom tidene.

Foto: May-Irene Aasen

Men Jokke var ikke død, tvert imot kommer det nå et livealbum med artisten som spilte seg inn i mange rockehjerter mens han levde.

Ingen visste om opptaket

Den 16. november slippes livealbumet «Jokke & Valentinerne – Levende (så lenge det varer)» og en uke i forkant (9. november) gis det ut for digitalt salg og streaming.

Det mest overraskende med utgivelsen er kanskje at ingen visste at opptaket fra Sentrum Scene i Oslo Lille julaften 1996 i det hele tatt eksisterte.

Vi gir ordet til Valentinerne Petter Pogo og May Irene Aasen:

«Da dette konsertopptaket dukket opp i 2008, hadde vi i Valentinerne for lengst glemt at det eksisterte. Dette er sannsynligvis den eneste av mer enn 800 konserter med Jokke & Valentinerne som er blitt tatt opp på 24 spor.»

God anledning

Bandet var flittige til å finne avskjeds- og gjenforeningsanledninger, men var offisielt historie i 1996.

Plata er absolutt live og Joachim «Jokke» Nielsen selv høres fornøyd ut. Han lurer på om «var det et kjærtegn, eller?» da en av mange halvlitere fant sin vei opp på scenen.

«Den innfallsvinkel som det var bred enighet om var minst mulig »juks”, ikke pynte på opptaket, ikke legge noe til, trekke for mye fra eller flytte rundt.... Intensjonen var å gi et bilde av et band slik de kunne høres ut på en god dag; med vorter, kviser og flass på skuldrene.

Alt er autentisk og slik det ble fremført, med en og annen feil, litt sur koring, og et par låter som ramler sammen i åpningen, heter det videre.

Coveret og den vedlagte tegneserie er av Christopher Nielsen.

Joachim Nielsen døde 17. oktober 2000 .

Kulturstrøm

 • – Man rydder litt i vennekretsen

  – Hvis noen tar mer enn de gir, faser man dem ut. Det høres litt brutalt ut, sier Thomas Dybdahl i Kulturstripa. Han mener han har snust på midtlivskrisen lenge, fordi han er født gammel til sinns. Hør Dybdahl spille sin nye låt «45» live.

  Thomas Dybdahl
 • Rykter siden 1970-tallet

  I boken «Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene» skriver historiker Hans Olav Lahlum at tidligere partileder i Arbeiderpartiet, Reiulf Steen, skal ha fortalt ham at han hadde et intimt forhold til Gro Harlem Brundtland.

 • Regionale NRK-sendinger fra Østfold

  NRKs sending fra Østlandssendingen, Buskerud og Østfold skal sendes fra Fredrikstad, melder NRK. Flere regionale sendinger blir slått sammen som følge av regionreformen. Fra nyttår flyttes regionsendingene til etter Dagsrevyen, med sendestart 19.45.