Hopp til innhold

Usikker framtid for James Bond

Gjennom årenes løp har James Bond bekjempet skruppeløse skurker på livsfarlige misjoner i dronningens tjeneste. Men denne gangen slipper han ikke unna verken med våpen fra Q eller sjarm.

Daniel Craig som James Bond
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

Innspillingen av den neste filmen om den britiske agenten 007 er lagt på is, på grunn av usikkerheten rundt filmselskapet Metro-Goldwyn-Meyers framtid, ifølge BBC .

Ubestemt tid

Ifølge de britiske produsentene Michael Wilson og Barbara Broccoli vet ikke de når arbeidet med den 23. filmen om James Bond kan tas opp igjen. Filmen var opprinnelig tenkt å slippes på kino i 2011 eller 2012, men nå er det uvisst når den vil være premiereklar.

– På grunn av usikkerheten rundt framtiden til MGM og det mislykkede forsøket på å selge studioet, har vi suspendert utviklingen av filmen på ubestemt tid, heter det fra produsentene i EON Productions.

MGM står for distribusjonen av filmen, men det legendariske filmstudioet fra 1924, har vært til salgs siden november i fjor og skylder over tre og en halv milliarder dollar, som tilsvarer over 20 milliarder norske kroner.

Lang tradisjon

Den nå utsatte filmen blir den tredje i rekken for den britiske skuespilleren Daniel Craig . Han etterfulgte skuespillerne Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton og Pierce Brosnan i rollen som Bond.

Craig på sin side sier han gleder seg til arbeidet kan begynne igjen.

– Jeg har full tillit til Barbara og Michaels beslutning og ser fram til at produksjonen fortsetter så snart som mulig.

Ifølge LA Times skal den britiske regissøren Sam Mendes bidratt til utviklingen av manuskriptet med tanke på å siden regissere filmen.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters