Ingen sex på Asterix

Den tighte buksa til tross; den kjente galleren vil aldri ha sex eller finne seg en kjæreste. Det har tegneserieheltens pappa bestemt.

Asterix
Foto: Copyright c 2009 Les Éditions Abert René/Goscinny-Uderzo

I forbindelse med Asterix 50-årsfeiring, lager nå tegneserheltens far Albert Uderzo, retningslinjer for serien videre.

Hør saken her: Ingen sex på Asterix

Albert Uderzo

Albert Uderzo

Foto: BERTRAND GUAY / Scanpix/AFP

– Jeg skriver ned retningslinjer for hva Asterix har lov eller ikke lov til å gjøre i fremtiden, sier Albert Uderzo til NRK.

Nylig kom det et nytt Asterix-album ut, og flere album er i vente etter at Albert Uderzo sist vinter solgte rettighetene til det franske forlaget Hachette. Det handler om utgivelser på 107 språk og rettigheter for hundretalls million er kroner per år.

Asterix 50 år

NRK er på busstur med 83-åringen i Paris der kjente scener fra livet til Asterix er bygd opp på en rekke steder i Paris. Concordplassens kjente egyptiske obelisk konkurrerer i dag om oppmerksomheten med bautaen til Obelix. 50-årsdagen til Asterix feires stort i Frankrike, blant annet med en utstilling på Museé de Cluny i Paris.

Asterix

Asterix

Foto: NTB-arkiv

Men burdspresangen fra gallerens strenge pappa vil Asterix muligens ikke feire med noen styrkedråper. Den bartekledde 50-åringen dømmes nemlig til et liv i evig kyskhet og uten sex.

– Jeg ser ikke like lett på nakhenet og løsluppenhet, som mange av mine tegnerkolleger. Det er viktig at Asterix forblir i sitt primitive liv. Om Asterix skal ha en kjæreste må han forlove seg. Så må han gifte seg og til slutt skaffe seg barn. Hvordan tror du at han skulle kunne oppleve flere eventyr under slike omstendigheter?

– Du unner ham heller ikke et samboerskap med Obelix?

– Åh nei! Nå går du for langt. Det er det verste jeg har hørt. Dere er er jo helt sprø dere skandinaver, jo!

Sex likevel?

Men i det sist utgitte albumet stiller Asterix både med en sønn og fem barnebarn så noe sex må det jo ha blitt om enn ikke offentlig.

– Vi vet lite om hva som foregår mellom sidene, eller mellom albumutgivelsene, sier Asterix-redaktør, Haakon W. Isachsen til NRK.

– Men, vi får ikke vite hvem som er kona hans og dermed moren til sønnen. Det forblir foreløpig hans hemmelighet, sier Isachsen.

Asterix med barn og barnebarn
Foto: Copyright c 2009 Les Éditions Abert René / Goscinny-Uderzo

Kulturstrøm