Il Tempo Gigante til Høyesterett

Høyesterett skal avgjøre hvem som har opphavsrett til bilen Il Tempo Gigante. Striden står mellom Caprino Filmcenter og Aukruststiftelsen. Caprinos sønn gikk til sak mot Hunderfossen familiepark i 2015, da de bygde en berg-og-dalbane med et Il Tempo Gigante-inspirert kjøretøy som ny attraksjon. Caprino mener attraksjonen er basert på filmbilen, mens Aukruststiftelsen hevder den er laget på bakgrunn av Kjell Aukrusts originale tegninger.

Berg- og dalbanen Il Tempo Extra Gigante
Foto: Paul Kleiven, Paul Kleiven / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • Ariana Grande til Noreg

  Popartisten Ariana Grande skal spele konsert i Oslo i oktober 2019. Artistens siste musikkvideoen brukte mindre enn 34 minutt å passere ein million visingar på Youtube denne månaden. Ingen annan video på nettstaden har nådd milliongrensa så raskt.

 • «Radio Gaga» blir eget blad

  Tegneserien «Radio Gaga» blir et eget seriehefte etter at bladet Pondus brøt med utgiveren Egmont. Tegneseriestripen var en fast del av bladet inntil bruddet. «Radio Gaga» skal utkomme ni ganger i 2019, ifølge en pressemelding fra Egmont. Serien som skildrer livet og dramaet som foregår rundt en kaotisk radiostasjon, er laget av Øyvind Sagåsen. (NTB)

  Øyvind "Flis" Sagåsen er serieskaperen bak "Radio Gaga"
  Foto: Egmont / Handout / NTB Tema
 • Facebook størst på pengeinnsamling

  84 prosent av norske ideelle organisasjoner brukte i fjor Facebook til å samle inn penger, viser en undersøkelse gjort av Norsk innsamlingsråd og rådgivningsselskapet Deloitte. Det er en økning på 40 prosent fra året før, og gjør at Facebook har gått forbi direktereklame som det mest brukte innsamlingsverktøyet.