Hopp til innhold

Ikke like stolt av alt

Sjefredaktør Odd J. Nelvik i Se og Hør er ikke like stolt av alle reportasjene som er blitt skrevet i bladet. Men han kritiserer andre medier for å ha jaktet i flokk etter bokutgivelsen sist uke.

Odd Nelvik
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Hele lederen i tirsdagens utgave av Se og Hør er viet mediestormen i kjølvannet av Håvard Melnæs’ bok «En helt vanlig dag på jobben».

– Jeg er ikke slått ut av mediekjøret, slik Skavlan ymtet frempå sist fredag, åpner Nelvik lederen med. Han forklarer at han lå febersyk under dyna da «Først og Sist» gikk på lufta med Melnæs i studio.

– Han skulle helt bevisst – ut fra en markedsmessig vurdering – spares til Skavlan, skriver Nelvik.

På kanten

Overfor sine lesere presiserer han at Se og Hørs postulat er å bevege seg på kanten, men ikke gå over streken.

– Jeg forsøker å forklare leserne litt om hvordan vi journalister opptrer, hvordan ting blir oppfattet, at vi i mediene løper i flokk og sluker informasjon rått for så å spytte dette ut ukritisk. Samtidig skal vi bevege oss på kanten, men ikke gå over streken. Men dét er det ikke like enkelt å leve opp til. Noen ganger havner vi på feil side, sier Nelvik til Aftenposten.

Ikke stolt

På spørsmål om dekningen av Sven O. Høiby, sier Nelvik:

– Vi har i de siste årene tonet ned dekningen av Høiby, og har kun hatt nyhetssaker rundt hans sykdom, i likhet med andre medier. Men jeg kan innrømme at hvis jeg ser tilbake på all dekningen, er jeg ikke like stolt av alle reportasjene vi har laget om ham. Vi har hatt en overdekning og i starten var det også noen showpregede artikler som ikke var like gode, sier Nelvik.

Har orden

Han frykter ikke etterforskning av de påståtte politilekkasjene om kronprinsesse Mette-Marit til bladet.

– Jeg er sikker på at vi ikke har gjort noe ulovlig. Det er heller ikke første gang politiet gransker seg selv i forhold til lekkasjer, det synes jeg er fint. Jeg ser at ligningsmyndighetene reagerer på honorarenes størrelse, men vi har orden på alle skattemessige forhold, sier Nelvik, som ifølge VG har innkassert rundt 66 millioner kroner de siste ti årene, omtrent halvparten av dette på sin virksomhet i bladet.

(NTB)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.