Kulturstrøm

 • Rosar Solstad i The New Yorker

  Den anerkjende britiske litteraturkritikaren James Wood gir ei grundig analyse av Dag Solstads roman «Sjenanse og verdighet» i The New Yorker. «Den briljante norske forfattaren veit kor stor avstand det er mellom levd liv og narrative konvensjonar», konkluderer Wood.

  Kronprinsesse Mette-Marit starter Litteraturtoget 2018, Kristiansand til Stavanger.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Komponist-legende får eget senter

  Estiske Arvo Pärt er verdens mest spilte nålevende klassiske komponist, og onsdag åpner et eget Pärt-senter i Estland. Det har egen konsertsal og bibliotek og huser også komponistens omfattende arkiv. Samtidig med åpningen blir det gitt ut en dokumentarfilm og en tegneserie basert på Arvo Pärts liv.

  Arvo Pärt
  Foto: Birgit Prüve
 • Skal spille Quisling i TV-serie

  Anders Baasmo Christiansen er aktuell i tittelrollen i den nye storsatsingen «Quisling» som skal gi seerne innblikk i den tapende siden under andre verdenskrig. Det melder Rushprint , som også avslører at den nordiske satsingen har vært under utvikling en stund. – For min del vil jobben handle om hvilke sider av Quisling man må ta tak i, for å forstå hvorfor det gikk så galt, sier skuespilleren i et intervju i Dagbladet. «Quisling» lages av selskapet Viafilm og Bjørn Ekeberg er manusforfatter. (NTB).

  Anders Baasmo Christiansen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix