Hopp til innhold

Ikke overrasket over Hobbiten-kritikk

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den Oscarvinnende filmregissøren Peter Jackson er ikke overrasket over at den lille smakebiten fra «Hobbiten» får massiv kritikk fra fansen.

Peter Jackson

Peter Jackson tar den massive kritikken av «Hobbiten» med knusende ro.

Foto: KENT BLECHYNDEN / Afp

Forrige uke ble en liten smakebit fra den første av to «Hobbiten»-filmer vist på filmmessen CinamaCon i Las Vegas. Den enormt etterlengtede Peter Jackson-filmen fikk ikke god mottakelse av fansen.

Det tar den Oscar-vinnende stjerneregissøren med knusende ro.

– Mye av den kritiske responsen jeg leste, gikk på at dette var noe nytt. Og det er det jo, sier Jackson til the Hollywood Reporter.

Bakgrunnen for den flengende kritikken var at filmskaperne besluttet å vise filmen med 48 bilderuter i sekundet (fps), i stedet for det tradisjonelle 24. Dette gjør at filmen ser svært skarp ut, men grepet falt ikke i smak hos det forhåpningsfulle publikummet, som NRK.no skrev om i forrige uke.

Jackson, som regisserte de tre andre Ringenes Herre-filmene, tror folk trenger tid til å venne seg til formatet. De ti minuttene fansen fikk se i Las Vegas var altså ikke nok.

– Det tar litt tid å venne seg til. Ti minutter er litt marginalt, man trenger litt mer. Det er en mer oppslukende måte å se film på. I 3D vil den også forekomme mildere, sier Jackson.

På grunn av dette vil ikke traileren til filmen være i 48 fps.

– 48 bilder i sekunder er noe du må oppleve under en hel film. To og et halvt minutt er ikke nok tid til å tilpasse seg kvaliteten, mener den prisbelønte regissøren.

«The Hobbit: An Unexpected Journey» har premiere 14. desember. Nummer to i serien er ventet et år senere, selv om de to ble filmet rett etter hverandre.

Filmen er den første av to deler, basert på J.R.R. Tolkiens fantasyklassikere om Hobbiten Bilbo Baggins.

Kulturstrøm

  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor
  • Regjeringa gir 300 millioner i satsing på lærebøker i papir

    – Starten på en tydelig markering av skrift og bøker, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

    Pengene er øremerket fysiske bøker.

    – Forskning viser at elever lærer mer ved å lese fysiske bøker, sier kunnskapsminister, Kari Nessa Nordtun.

    Hun sier regjeringen nå tar grep for å snu dårlige lesetall.

    – For mye iPad, skjerm og for lite bøker har ikke vært bra for leselysta, sier statsministeren.

  • Eric Saade med palestinaskjerf i Eurovision-åpning

    Den svenske artisten Eric Saade sto på scenen med et palestinaskjerf knyttet rundt armen under sitt bidrag i åpningsshowet på Eurovision-semifinalen tirsdag kveld.

    Saade, som selv deltok i Eurovision i 2011, fremførte i likhet med to andre tidligere deltagere en låt. Under opptredenen hadde han en keffiyeh knyttet rundt hånden han holdt mikrofonen med.

    Han har tidligere sagt til Aftonbladet at han kun er med i åpningsnummeret som en protest mot at Israel får delta i konkurransen.

    Saades stunt skal bryte mot regelverket, og til Expressen skriver arrangøren EBU: «Vi beklager at Eric Saade valgte å kompromittere arrangementets ikke-politiske karakter».

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP