Hopp til innhold

Her langer Anne Holt ut mot Guillou

I kveldens Skavlan forsvarer tidligere Ap-politiker Fremskrittspartiet, og hun går hardt ut mot kollega og venn Jan Guillou.

Anne Holt og Jan Guillou hos Skavlan.

Tidligere Arbeiderpartiet-politiker Anne Holt forsvarer Frp i kveldens Skavlan.

– Nå har jeg kjent Jan i over 20 år, og det er påfallende for meg at en så klok mann kan si så dumme ting, sier Anne Holt i Skavlan, som sendes på NRK1 i kveld.

Kraftsalven kommer som en del av den pågående debatten om sammenligningen av det svært islamkritiske, svenske partiet Sverigedemokratene og norske Frp.

Norsk-svensk krangel

Den svenske journalisten Ehsan Fadakar skrev onsdag en kommentar i Aftonbladet, hvor han kaller Norge for et egoistisk land som behandler fattige mennesker som dyr.

I kommentaren skriver han at det er som 22. juli aldri skjedde, og han sammenligner Sverigedemokraterne med norske Frp.

Hos Skavlan forteller Jan Guillou at det ikke er urimelig å sammenligne de to.

– Det gjør jeg også til en viss grad. Alle disse populistpartiene i Europa har en opprinnelse. Det er krigen mot islam, sier Guillou i kveldens Skavlan.

Forsvarer partiet

Anne Holt tar til motmæle og forsvarer Fremskrittspartiet.

– Jeg trodde før at jeg ville skyte meg i begge kneskålene før jeg kom til å forsvare Frp, men det skal jeg altså gjøre nå, sier Holt til Skavlan.

Se resten av «forsvarstalen» i klippet ovenfor.

Den bokaktuelle Frp-politikeren Per Sandberg, som også er gjest i kveldens Skavlan, sier at han ikke anser islam som noen trussel mot Norge.

– Nei, det er ikke noen trussel. Det finnes elementer som er ekstreme. Dem må vi bekjempe, alle sammen. Da er det snakk om grupper som misbruker islam. Islam er ingen trussel mot det norske samfunnet, sier Sandberg.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.