Hopp til innhold

Her er hele statsminister-intervjuet fra Mammon

Hva sa statsministeren egentlig til Brennpunkt? Her er hele intervjuet som ble lekket til pressen.

SJARMTROLL: Trond Espen Seims Michael Woll skal være en miks av Barack Obama og John F. Kennedy, forteller Mammon-skaper Gjermund Stenberg Eriksen.

Denne saken inneholder informasjon som kan røpe hendelser fra de to første episodene av Mammon 2. Hvis du ikke vil vite hva som skjer, ikke les saken.

Gjermund Eriksen og Vegard Stenberg Eriksen

SKAPERE: Gjermund Stenberg Eriksen (t.v.) og Vegard Stenberg Eriksen er brødrene som har laget Mammon.

Foto: Glenn Meling, NRK

I Mammon 2 kommer det frem at Dagbladet har fått tak i et intervju med statsminister Michael Woll (Trond Espen Seim) der han slakter sin egen finansminister (Ingar Helge Gimle).

Når Woll konfronterer finansministeren, sier han at sitatene fra intervjuet er tatt ut av kontekst.

Nå lar Mammon 2-skaperne deg dømme selv. I vinduet over kan du se hele det drøyt fem minutter lange intervjuet med Michael Woll.

Eriksen: – Se klippet før episode 3

Mammon-skaper Gjermund Stenberg Eriksen sier til NRK.no at han anbefaler å se klippet før man ser tredje episode.

– Ja, det hjelper å se dette klippet. Det er mye bakhistorie i det klippet som vi ikke tenkte var nødvendig for dramaet, men det er veldig interessant. Jeg anbefaler også folk som er interesserte i politisk spill å se dette, siden Trond Espen Seim spiller utrolig bra, sier Eriksen.

Selv om kun deler av det fiktive intervjuet med Brennpunkt er med i Mammon, ble intervjuet filmet i full lengde. Eriksen mener dette er Trond Espen Seim på sitt beste.

– Bare se på hvordan han spiller og hvordan han er i karakter hele tiden. Hele scenen ble gjort i ett klipp, og her snakker vi om avanserte replikker og vendinger.

Lekker det lekkede klippet

– Hvorfor «lekker» dere dette klippet nå?

– Vi synes det er en del av et artig meta-perspektiv. Det nyanserer karakteren hans. Og så er det jo artig at det blir lekket i serien.

Eriksen forteller at han og de andre i Mammon-gjengen har sett til USA for å få inspirasjon til statsministeren i serien.

– Vi har tenkt mye på hvilket forbilde han skal være, og kommet frem til en blanding av Obama og Kennedy. En person med naturlig autoritet som man sliter med å ikke bli sjarmert av.

Kulturstrøm