Hopp til innhold

Her er all statistikken fra Kongen av sjakk

Etter sending utspilte Magnus Carlsen alle de syv lagene i studio. Dermed ble han kveldens store vinner - sammen med pessimistene, mennene og innbyggerne i Stavanger.

Magnus Carlsen

Her spiller Magnus Carlsen ferdig de siste partiene etter at NRK-sendingen er over.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Det norske folk spilte sjakk mot Magnus Carlsen på NRK1 søndag kveld via en gratis app, og verdensmesteren vant oppskriftsmessig etter 34 trekk.

Entydig resultatliste

Carlsen spilte samtidig mot syv forskjellige lag, og stod igjen en god stund for å fullføre alle partiene. Det endte ikke overraskende slik:

  • Underholdningskjendisene - Magnus Carlsen 0-1
  • Familien Carlsen - Magnus Carlsen 0-1
  • Idrettsprofilene - Magnus Carlsen 0-1
  • Juniorspillerne - Magnus Carlsen 0-1
  • Berghs lag valgt tilfeldig fra gata - Magnus Carlsen 0-1
  • De forhåndskvalifiserte - Magnus Carlsen 0-1
  • Politikerne - Magnus Carlsen 0-1

– Det vanskeligste partiet? Det var juniorspillerne. De stod faktisk bedre enn meg gjennom nesten hele partiet, sier Carlsen til NRK.

Menn, pessimister og Stavanger best

I tillegg til kampene i studio ble det utkjempet dueller over hele landet. NRK registrerte bosted, yrke og litt fakta om alle som spilte i appen, og det ga flere morsomme resultater.

Her er noen av de beste. Tallene viser snitt-poengsummen for hver gruppe, regnet ut utifra hvor ofte de valgte det trekket som computeren foreslo.

  • Kjønn: Mennene slo kvinnene. Stillingen ble 1001 - 886.
  • Yrker: Den beste yrkesgruppen var juristene med 1220 poeng. Renholdsarbeiderne var nest best med 1168 poeng. Skoleelevene og pensjonistene var dårligst.
  • Personlighet/egenskaper: Pessimistene kunne fint vært mer optimistiske, for de var best med 1070 poeng. De som omtalte seg selv om nerder var nest best med 1057 poeng. De fnisete gjorde det aller dårligst med 703 poeng (fnis!).
  • Byer: Stavanger var den beste byen med 1115 poeng. Drammen var nummer to, mens Bergen ble nummer tre.
  • Individuelt: En 16 år gammel jente fra Bærum ledet helt til det siste trekket, men ble passert av en 39 år gammel kvinne fra Oslo i siste runde. Vinneren beskriver seg selv som... du gjettet det, pessimist!

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor