Hemmelig beskjed fra Per Olav

Svaret på forrige ukes kode var, ikke overraskende, NEWTON!

Dette kom du fram til hvis du flyttet alle bokstavene tre plasser til venstre i alfabetet, slik at Q ble til N osv. Denne måten å lage kode på brukte faktisk selveste Julius Cæsar, og koden kalles ofte Cæsarchifferet (chiffer er det navnet ekspertene bruker på koder).

 

SE OPPGAVEN HER

 

 

EKSGSVGAEGAKGOEIRTSLYALIBNV

 

Per Olav Alvestad

Husk at Per Olav snakker og skriver dialekt!

Foto: NRK

 

Denne ukas kode er litt vanskeligere å løse. Denne gangen er det en hemmelig beskjed fra Per Olav til dere. Per Olav er ute på hemmelig oppdrag, og det er derfor han er i forkledning på bildet. Men hva er det han holder på med?

 

Kulturstrøm

 • Sivert Aarflot-bygget åpnet

  I dag ble det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda åpnet. «Sivert Aarflot-bygget» er nesten 4000 kvadratmeter og inneholder en rekke studio, redaksjonslokaler og kontorer og skal for det meste brukes av de 600 mediestudentene. Medieutdanninga i Volda er i år 50 år.

  Sivert Aarflot
  Foto: Høgskulen i Volda / NRK
 • Norsk barnebok vant tysk pris

  Marianne Kaurins bok om hvor problematisk det kan være å ikke ha noen sommerferie å fortelle om har vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis.

  Da romanen «Syden» ble lansert i Tyskland i fjor sommer, trakk flere anmeldere den fram som spesielt aktuell i den krisen vi står i.

  Andre anmeldere trakk fram at Kaurin skriver lett tilgjengelig om den vanskelige barnefattigdommen. Kaurin vant prisen sammen med oversetteren Franziska Hüther.

  – At en norsk barnebok vinner en av verdens mest prestisjefulle litteraturpriser, Deutscher Jugendliteraturpreis, er rett og slett stort, sier Evy Tillman, litterær agent i Oslo Literary Agency, via en pressemelding.

  Deutscher Jugendliteraturpreis ble delt ut for første gang i 1956. De nominerte bøkene får ekstra oppmerksomhet i det store tyske bokmarkedet fram til prisen deles ut under Bokmessen i Frankfurt i oktober (NTB).

  Marianne Kaurin
  Foto: Aschehoug forlag