Har du Norges fineste julehus?

Er du en av dem som bruker metervis med lyslenker, elektriske reinsdyr og oppblåsbare snømenn for å sørge for julestemning i nabolaget? Da vil vi høre fra deg!

Bidrag til konkuransen «fineste julehus».

Slik sørger Sten Hansen for å komme i julestemning. Han har sendt inn sitt bidrag i konkurransen til gjett@nrk.no.

Foto: Sten Hansen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hvert år er det et sikkert tegn på at julen nærmer seg når julelys-entusiast Fred Arve Johnsen i Brønnøysund i midten av november starter riggingen av årets lys-show på husveggene.

I løpet av de 4-5 årene han har holdt på, har antallet julelys steget kraftig i antall, og nordlendingen anslår at han henger opp rundt 300 meter med lyslenker i år.

– Man må gjøre dette skikkelig. Jeg har sett mye stygg rigging rundt omkring, sier han til NRK Nordland.

Se video og flere bilder av Fred Arves julehus her!

Julehus i Brønnøysund. Fred Arve Johnsen

Slik sørger Fred Arve Johnsen i Brønnøysund for at naboene ikke glemmer at det snart er jul.

Foto: Bård Pedersen, Brønnøysund
Vegard Jørgensens bidrag til konkurransen «fineste julehus»

Vegard Jørgensens bidrag til konkurransen «fineste julehus».

Foto: Vegard Jørgensen
Bærum

Et eksempel på et av de innsendte bidragene fra da Nitimen ville se lytterne julepyntede hus i 2006.

Foto: Ricki Poulsen
Den beste julestemningen

Er du også en av dem som gjerne bruker flere tusen kroner på både utstyr og strømregning hver jul? NRK.no ønsker å kåre «Årets fineste julehus», og vil gjerne ha bilder av ditt julelyspyntede hus!

Enten du velger å gå for stilen «vakkert og stemningsfullt», «amerikansk jul» eller bare «jo mer, dess bedre» kan du sende inn bilde og være med i konkurransen.

Les også: På besøk i julehuset

Redaksjonen kommer til å plukke ut de beste bidragene, og deretter er det opp til leserne å bestemme hvilket hus som gir den beste julestemningen for forbipasserende.

Konkurranseregler

Frist for innsending av bilder er 10. desember. Vinneren får et Canon Ixus 210 fotokamera!

Bildene sendes til gjett@nrk.no. Skriv litt om hvor huset ligger, hvor lang tid du bruker på å pynte, hvor mye penger du har brukt på herligheten og hva som er bakgrunnen for pyntingen. Legg også ved telefonnummer så NRK.no kan kontakte deg.

Alle innsendte bilder kan brukes vederlagsfritt av NRK og NRK.no i forbindelse med konkurransen. Bildet må være av ditt eget hus, og det er selve huspyntingen som spiller en rolle, ikke bildekvaliteten.

Kulturstrøm

 • Norges dyreste bok er verdt 2 mill

 • Patruljerte på Facebook

  Fem personer har fått bøter etter at to politibetjenter fra Trondheim «patruljerte» på Facebook i ledige stunder, skriver Adresseavisen. I flere grupper ble det solgt alkohol og tobakk, og politiet satte seg et mål om at gruppene skulle opphøre.

 • Slutt på pausen fra Ocean

  Det har gått tre år siden Frank Ocean ga ut sitt siste album. Nå har hiphopartisten sluppet en ny singel, «DHL», skriver CNN. Låten er den første han har gitt ut siden han kom med «Moon River» med Audrey Hepburn i februar 2018. Sist han ga ut et album var i 2016. Da gikk «Blonde» rett inn på førsteplassen på Billboard-listen (NTB).

  Frank Ocean
  Foto: ANDREW KELLY / Scanpix/Reuters