Hopp til innhold

Håndballfinalen ga seerrekord for TV2

Over 1,6 millioner seere så håndballfinalen mellom Norge og Frankrike på TV 2 i går kveld. Dermed ble kampen den mest sette i TV 2 sin historie.

Håndball VM Frankrike menn, Finale

SØLVGUTTA: Det ble sølv til de norske håndballgutta. Det fikk over 1,6 millioner seere med seg.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det skriver TV 2 i en pressemelding.

Med over 1.6 millioner seere gikk VM-finalen rett til topps på den historiske topplisten til TV 2, og slo dermed den forrige rekorden på fra damenes VM-finale mellom Norge og Frankrike under VM i Brasil i 2011.

– Dette er helt rått! Hele Norges sølvgutter er TV 2s gullgutter. Tallene viser at håndballgutta har erobret hele kongeriket og det fortjener de virkelig. Det er en fantastisk gjeng det er lett å bli glad i og som vil gi nasjonen mange store opplevelser i årene som kommer, jubler Vegard Jansen Hagen som er sportssjef i TV 2.

1,8 millioner på det meste

På det meste var det over 1,8 millioner seere som fulgte gårsdagens VM-finale på TV 2. Kampen fikk en andel på hele 82,3 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 81,9 prosent blant alle TV-seerne.

– Myrhol, Bergerud, Sagosen og resten av laget er nasjonens nye yndlinger. Jeg unner våre kommentatorer Harald Bredeli og Bent Svele – og alle andre som aldri har gitt opp norsk herrehåndball – muligheten til å få formidle en VM-finale med Norge. Dette var tidenes håndballmesterskap med en eventyrlig ramme i Frankrike og en historisk norsk innsats, forteller Jansen Hagen i pressemeldingen.

Også semifinalen mellom Norge og Kroatia fikk svært høye seertall. Over 1,2 millioner seere så hele kampen på TV 2, mens over 1,5 millioner seere fulgte kampen på det meste.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.