Hopp til innhold

Håndballfinalen ga seerrekord for TV2

Over 1,6 millioner seere så håndballfinalen mellom Norge og Frankrike på TV 2 i går kveld. Dermed ble kampen den mest sette i TV 2 sin historie.

Håndball VM Frankrike menn, Finale

SØLVGUTTA: Det ble sølv til de norske håndballgutta. Det fikk over 1,6 millioner seere med seg.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det skriver TV 2 i en pressemelding.

Med over 1.6 millioner seere gikk VM-finalen rett til topps på den historiske topplisten til TV 2, og slo dermed den forrige rekorden på fra damenes VM-finale mellom Norge og Frankrike under VM i Brasil i 2011.

– Dette er helt rått! Hele Norges sølvgutter er TV 2s gullgutter. Tallene viser at håndballgutta har erobret hele kongeriket og det fortjener de virkelig. Det er en fantastisk gjeng det er lett å bli glad i og som vil gi nasjonen mange store opplevelser i årene som kommer, jubler Vegard Jansen Hagen som er sportssjef i TV 2.

1,8 millioner på det meste

På det meste var det over 1,8 millioner seere som fulgte gårsdagens VM-finale på TV 2. Kampen fikk en andel på hele 82,3 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 81,9 prosent blant alle TV-seerne.

– Myrhol, Bergerud, Sagosen og resten av laget er nasjonens nye yndlinger. Jeg unner våre kommentatorer Harald Bredeli og Bent Svele – og alle andre som aldri har gitt opp norsk herrehåndball – muligheten til å få formidle en VM-finale med Norge. Dette var tidenes håndballmesterskap med en eventyrlig ramme i Frankrike og en historisk norsk innsats, forteller Jansen Hagen i pressemeldingen.

Også semifinalen mellom Norge og Kroatia fikk svært høye seertall. Over 1,2 millioner seere så hele kampen på TV 2, mens over 1,5 millioner seere fulgte kampen på det meste.

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP