Grieg-åpning i Tromsø

Samtidsmusikken skal klinge side om side med Edvards gamle toner når Grieg-året åpner 27. januar i Tromsø.

Grieg07 profil-bilde
Foto: Anthony Marsland / Getty Images

Den offisielle åpningen av Grieg-året går av stabelen lørdag 27. januar under Nordlysfestivalen i Tromsø.

På programmet står Griegs "Fire salmer" og klaverkonserten i a-moll, sammen med musikk av fire av dagens komponister. Sigurd Slåttebrekk er solist i klaverkonserten, mens samtids-komponistene som blir framført er Maja Ratkje, Eivind Buene, Rolf Wallin og Nils Henrik Asheim.  

Grieg som inspirasjonskilde

Stiftelsen Grieg07 skriver at programmet er satt sammen for å belyse hvilken inspirasjon Grieg har på unge kunstnere i dag.  

Rolf Gupta dirigerer symfoniorkestrene fra Tromsø og Kristiansand, som slår seg sammen for anledningen. Ensemblet Vokal Nord synger med dirigent Ragnar Rasmussen, og sangsolister er Marianne Andersen, Unni Løvlid, Bård Bratlie, og Monica Danielson.

 

  

 

Kulturstrøm

  • Stjerna på gitarhimmelen

    Geir Sundstøl er helt i teten av det Norge har å by på av gitarkunstnere, og har spilt med de fleste av våre beste utøvere. I 2015 inntok han sjefsstolen selv, og begynte å gi ut solomusikk, noe som har gjort anmelderne forsvarsløse og publikum mo i knærne. SKRU PÅ LYDEN og hør selv!

  • Madrugada til Moldejazz

    Madrugada, Luke Elliot og Gåte skal spele på neste års Moldejazz. Konsertane blir på Romsdalsmuseet torsdag 18. juli. Det blei klart på ei pressekonferanse i regi av Moldejazz i dag.

    Moldejazz, Hans-Olav Solli
    Foto: Gunnar Sandvik / NRK