Grieg-åpning i Tromsø

Samtidsmusikken skal klinge side om side med Edvards gamle toner når Grieg-året åpner 27. januar i Tromsø.

Grieg07 profil-bilde
Foto: Anthony Marsland / Getty Images

Den offisielle åpningen av Grieg-året går av stabelen lørdag 27. januar under Nordlysfestivalen i Tromsø.

På programmet står Griegs "Fire salmer" og klaverkonserten i a-moll, sammen med musikk av fire av dagens komponister. Sigurd Slåttebrekk er solist i klaverkonserten, mens samtids-komponistene som blir framført er Maja Ratkje, Eivind Buene, Rolf Wallin og Nils Henrik Asheim.  

Grieg som inspirasjonskilde

Stiftelsen Grieg07 skriver at programmet er satt sammen for å belyse hvilken inspirasjon Grieg har på unge kunstnere i dag.  

Rolf Gupta dirigerer symfoniorkestrene fra Tromsø og Kristiansand, som slår seg sammen for anledningen. Ensemblet Vokal Nord synger med dirigent Ragnar Rasmussen, og sangsolister er Marianne Andersen, Unni Løvlid, Bård Bratlie, og Monica Danielson.

 

  

 

Kulturstrøm

 • Prises av svenskene

  Ingvild H. Rishøi mottok fredag den høythengende Kulturhuset Stadsteaterns internasjonale litteraturpris for novellesamlingen «Vinternoveller». Prisen er på 150.000 svenske kroner. «Vinternoveller», som utkom på norsk i 2014, er oversatt til svensk av Nils Sundberg og Stephen Farran-Lee og vant Brageprisen, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen her hjemme.

  Ingvild H. Rishøi
  Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
 • Carola gjør comeback

  Den svenske artisten Carola Häggkvist (53) gjør comeback i Melodifestivalen, skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen planlegger stjernen å konkurrere i kvalifiseringen til Eurovision Song Contest-finalen med en sang hun har skrevet selv.

  Carola
  Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix