Game of Thrones-fans forbanna

Dette er episoden som har fått halvparten av fansen til å hate serien. Filmpolitiet med gjester diskuterer hvorfor i Game of Thrones-podkasten.

For Whom The Bell Tolls! Hells Bells! THE Bells! FOR en episode av Game of Thrones. Dette var “make or break”-episoden som drepte GoT for noen, men som andre elsket. Sigurd og Marte tar et skikkelig dypdykk i hva det er som splitter fansen med denne femte, og nest siste, episoden av sesong 8. 
Med seg på laget får de etter hvert Ida Fladen, som er stor Game of Thrones-fan. Hun legger også frem sin teori om hvem hun tror ender opp på Jerntrona til slutt.
Sigurd og Marte tar også et siste sveip over fanteoriene som står igjen før sesongfinalen, og vedder på dødsfall og hvem som sitter på Jerntronen når rulleteksten til Game of Thrones går over skjermen for siste gang.

Kulturstrøm

 • Klart for sist akt

  I natt er det slutt for verdens største TV-serie, «Game of Thrones». Siden første episode i 2011 har serien blitt tidenes mest sette, mest nedlastede og dyreste. Siste sesong koster 130 millioner kroner - per episode. NRK Filmpolitiets Marte Hedenstad oppsummerer en epoke her:

  Game of Thrones
  Foto: Helen Sloan / AP
 • Norsk danser avhørt i Israel

  Den norske danseren Mona Berntsen, som viste det palestinske flagget under ESC-finalen, sier hun ble avhørt på flyplassen i over halvannen time. Under Madonnas pauseopptreden i Eurovision-finalen lørdag, avsluttet Berntsen det hele med å vise det palestinske flagget gjennom å bære det på ryggen sin på scenen. (NTB)

  To av Madonnas dansere med politisk markering
  Foto: ORIT PNINI / AFP