Hopp til innhold

Game of Thrones-fans forbanna

Dette er episoden som har fått halvparten av fansen til å hate serien. Filmpolitiet med gjester diskuterer hvorfor i Game of Thrones-podkasten.

For Whom The Bell Tolls! Hells Bells! THE Bells! FOR en episode av Game of Thrones. Dette var “make or break”-episoden som drepte GoT for noen, men som andre elsket. Sigurd og Marte tar et skikkelig dypdykk i hva det er som splitter fansen med denne femte, og nest siste, episoden av sesong 8. 
Med seg på laget får de etter hvert Ida Fladen, som er stor Game of Thrones-fan. Hun legger også frem sin teori om hvem hun tror ender opp på Jerntrona til slutt.
Sigurd og Marte tar også et siste sveip over fanteoriene som står igjen før sesongfinalen, og vedder på dødsfall og hvem som sitter på Jerntronen når rulleteksten til Game of Thrones går over skjermen for siste gang.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.