Gaarder, Jostein

Jostein Gaarder er født i 1952. Han har skrevet romaner og noveller, og også en rekke bøker for barn og ungdom. Best kjent for filosofi-romanen "Sofies verden", som ble en bestselger verden over, og som også er filmatisert.

Jostein Gaarder
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Bibliografi

1986 Diagnosen og andre noveller (noveller)

1987 Barna fra Sukhavati (ungdom)

1988 Froskeslottet (barn)

1990 Kabalmysteriet (ungdom)

1991 Sofies verden (ungdom)

1992 Julemysteriet (barn)

1993 Bibbi Bokkens magiske bibliotek (ungdom) (Med Klaus Hagerup)

1993 I et speil, i en gåte (roman)

1996 Hallo? -Er det noen her? (barn)

1996 Vita Brevis (roman)

1999 Maya (roman)

2001 Sirkusdirektørens datter (roman)

2003 Appelsinpiken (ungdom)

2006 Sjakk matt

2006 De gule dvergene (barn)

Priser

Jostein Gaarder har mottatt en lang rekke priser, både i inn- og utland. Her ser du noen av dem:

1991 Kritikerprisen

1991 Kulturdepartementets barnebokpris

1991 Sonja Hagemanns barnebokpris

1993 Bokhandlerprisen

1997 Den tyske litteraturprisen Buxtehuder Bulle

1997 Festspilldikter i Bergen

1996 Årets 'Peer Gynt'

2002 Brageprisen (hedersprisen)

2003 Riksmålsforbundets litteraturpris