Fugelli: - Jeg er traumatisert

Parasite Motel-deltaker Per Fugelli sier han er traumatisert av programmet, og at det ikke er han som med. – Det er ikke meg, det er en som har kledd seg ut.

Per Fugelli er oppgitt over rosablogging i den tredje episoden av Parasite Motel.

Hans Olav Lahlum og Shabana Rehman Gaarder drar på fotoshoot, og Per Fugelli er oppgitt over rosablogging i den tredje episoden av Parasite Motel.

Per Fugelli i debatt

Per Fugelli er ofte å se på tv, som regel i debattprogrammer. Han påstår at det ikke er han vi ser i Parasite Motel.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Norske mediekjendiser er denne høsten å se i Trygdekontorets serie Parasite Motel. En av disse er sosialmedisiner og professor Per Fugelli, som forteller at han er blitt traumatisert etter innspillingen.

Fugelli påstår hardnakket at det ikke er han vi ser i programmet, men en som bare har kledd seg ut. Etter en liten stund innrømmer Fugelli at det muligens er han likevel, men han hadde håpet i det lengste at ingen skulle oppdage programmet. Nå innser at slaget er tapt.

– Både kjæresten min og moren min har oppdaget programmet, og det eneste jeg kan si er at de også er traumatisert, sier Fugelli.

Sier vanligvis nei

Per Fugelli har vært med i en rekke programmer på tv og radio tidligere, først og fremst som samfunnsdebattant. Han har fått forespørsler om å være med på underholdningsprogrammer før, men sier at han vanligvis takker nei til det.’

– Jeg elsker å være på fjernsyn og radio som budbringer og misjonær for å få frem og slåss for det jeg tror på, men sier konsekvent nei til underholdning, forteller han.

At han likevel dukker opp i Parasite Motel forklarer han med at han liker programleder i Trygdekontoret, Thomas Seltzer, godt.

– Trygdekontoret er et godt program, og Seltzer vitaliserer samfunnsdebatten på en god måte. Jeg sa først og fremst ja til å bli med på Parasite Motel for å markedsføre Trygdekontoret som noe bra, sier han.

Parasite Motel kan minne om et annet kjent realityprogram, TV3-programmet Paradise Hotel. Fugelli hadde aldri sett dette da han ble med, men han har nå blitt kjent med en tidligere Paradise-, og nå Parasite-deltaker, Iselin Michelsen.

– Jeg har ingen fordommer mot Paradise Hotel. Jeg ble kjent med Iselin, som jeg fikk et godt inntrykk av, sier han.

– Angrer til jeg dør

Foruten å påstå at det ikke er han vi ser på tv, men en dobbeltgjenger, understreker Fugelli at alt han sier og gjør er 100 prosent fake.

– Men det var en interessant studiereise i hva et sindig og nøkternt menneske kan bli lokket inn i bit for bit, sier han.

At det var mye som var flaut og langt utenfor komfortsonen til 69 år gamle Fugelli er det ingen tvil om, men han trekker spesielt frem en scene som den verste.

– At de snille folkene der fikk meg til å løfte en vekt og kysse bicepsen min med et spesielt blikk inn i kameraet. Jeg angrer som en hund, og det kommer til å være en av de tingene jeg angrer mest på til jeg dør, sier han.

At han likevel velger å snakke om opplevelsen beskriver han slik:

– Når man er traumatisert av noe, trenger man å snakke om det.

Se Trygdekontoret på NRK3 hver onsdag klokken 22.00.

Per Fugelli løfter vekter

Å løfte vekter og kysse sin egen biceps er noe av der verste Per Fugelli har gjort på tv.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Kanye snakket om «presidentkallet»

  I et tre timer langt radiointervju hos Joe Rogan snakket Kanye West om sitt kall etter å bli «lederen av den frie verden». Han kom også med udokumenterte antydninger om at Bob Marley, Michael Jackson og Prince hadde blitt drept, melder Variety.

  Kanye West
  Foto: ANGELA WEISS
 • Fremtidens kunst

  Norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år. Ny teknologi og digitale kunstauksjoner har gjort det mulig å nå kunstsamlere over hele verden.

  Digital kunst omsettes for millioner – norsk kunstner tjente mer på 8 måneder enn på 10 år