Jeg tipper at få av dagens unge journalister er opptatt av den problemstillingen. I løpet av de tiårene som har gått, har nordmenn flest utvidet sitt smaks- og luktrepertoir betraktelig og dermed også toleransegrensen. Heldigvis!
En av de første hvitløksrettene jeg falt for var denne. Superenkel og anvendelig som den er; lunsj, kveldsmat, snacks eller forrett – velg selv!
Sardiner med hvitløk
Til to personer:
4 skiver loff eller litt grovere brød
1 boks sardiner i olje
4 pressede hvitløksfedd
2 hardkokte egg
1 ss sitronsaft
2 ss rømme
nykvernet svart pepper, salt
Hakk egget. Det kan for eksempel gjøres ved at man bruker en eggedeler og deler egget både på langs og tvers. Hell oljen av sardinene. Bland sardiner, rømme, hvitløk, egg , sitronsaft, pepper og salt og rør det godt sammen. Legg blandingen på brødskivene. Pynt gjerne med en svart oliven.Varm skivene i ovnen i 5 minutter på 200 grader. Det er godt med oliven og salat til.