NRK Meny

Fillete sko fikk inn 800.000 kroner

En Nike Mag-sko i ferd med å gå i oppløsning ble solgt på auksjon på eBay for rundt 800.000 kroner. Venstreskoen ble ifølge BBC spesiallaget til Michael J. Fox da han spilte Marty McFly i andre runde med «Back to the Future». Inntektene av salget går til Michael J. Fox-stiftelsen for Parkinson-forskning, som skuespilleren etablerte da han selv fikk Parkinson-diagnosen i 1991. (NTB)

Back to the Future II
Foto: NTB Tema

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz