Fillete sko fikk inn 800.000 kroner

En Nike Mag-sko i ferd med å gå i oppløsning ble solgt på auksjon på eBay for rundt 800.000 kroner. Venstreskoen ble ifølge BBC spesiallaget til Michael J. Fox da han spilte Marty McFly i andre runde med «Back to the Future». Inntektene av salget går til Michael J. Fox-stiftelsen for Parkinson-forskning, som skuespilleren etablerte da han selv fikk Parkinson-diagnosen i 1991. (NTB)

Back to the Future II
Foto: NTB Tema

Kulturstrøm

 • Melody Gardot til Moldejazz

  Den amerikanske låtskriveren, sangeren og pianisten Melody Gardot skal spille på sommerens Moldejazz, for første gang på ti år. I dag ble programmet for 2019 sluppet. Blant andre artister som er klare Ambrose Akinmusire, Take 6, Fatoumata Diawara, og Kaja Draksler Octet. (NTB)

  Melody Gardot på Molde Jazzfestival 2009.
  Foto: Vidar Ruud / NTB Tema
 • Riksteatret fyller 70 år

  Torsdag er det 70 år siden Riksteatret ble etablert, som en del av den kulturelle gjenreisningen av landet etter 2. verdenskrig. Teatret har som formål å fremme arbeidet med å føre dramatisk kunst ut til publikum i hele landet. I fjor så i alt 200.000 personer forestillingene. – Vi skal by på teater som gir oss som bor i dette landet opplevelser og erkjennelser som samler oss, sier Riksteatrets sjef Tom Remlov til NTB.

  Tom Remlov
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix