Hopp til innhold

FFEAR og Hallberg

Nyskapende norsk-amerikansk og svensk comeback i særklasse.

FFEAR
Foto: Lena Adasheva

Jazzklubben har denne gang samsending med National Public Radio i USA, hvor det norsk-amerikanske bandet FFEAR er gjester.

Utfordrende

Sandefjord-brødrene Ole og Per Mathisen på henholdvis saksofon og kontrabass utfordrer amerikanerne Chris Washburne på trombone og Tony Moreno på trommer. Musikken beveger seg i tonalt og rytmisk grenseland med bruk av kvart-toner og komplekse taktarter, og programleder Dee Dee Bridgewater er hørbart begeistret.

Hallbergs hemmeligheter

Bengt Hallberg
Foto: Presse

Ellers møter vi Sveriges pianomester Bengt Hallberg (79) som gjør comeback på Oslo Jazzfestival, alene med et flygel foran et entusiastisk publikum på Nasjonal Jazzscene i Oslo. Hallberg platedebuterte i 1948 som medlem av Thore Jederbys orkester, og sin første trioplate ga han ut 18 år gammel i 1950. Siden har han holdt posisjonen blant Sveriges mest ettertraktede og allsidige jazzpianister, og vi lurer jo på hvordan han holder formen. Den lavmælte Hallberg deler faktisk noen av sine hemmeligheter med oss i sendinga.

  • JAZZKLUBBEN NRK P2 søndag 9/10 kl 22-24
  • På NRK Jazz også tirsdag 11/10 kl 9-11, onsdag 12/10 kl 15-17 og lørdag 15/10 kl 9-11

Kulturstrøm

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP