Er norsk veistandard elendig?

Mange klager på elendige veier i Norge. Bør vi bruke mer på vedlikehold, eller er må vi finne oss i at veiene er som de er?

Slituveien
Foto: Goran Jorganovic / NRK

Det klages mye på veinettet i Norge. Noen mener veiene er en skam, mens andre maner til nøkternhet og mener veiene er bra nok. Det norske klimaet gjør det ekstremt kostbart å bygge, og å vedlikeholde veiene våre. Bruker vi for lite penger på vedlikeholdet og bygger vi for lite ny vei i dette landet? Vil en bedre veistandard rett og slett være lønnsomt for Norge, eller er det en myte?

Si din mening om dette i "Rett på", denne gangen med Håkon Olaussen. Ring oss fra nå av, Tlf: 815 21 031 Om du vil, kan du bli med i sendingen fredag.

I studio: Hallgeir Langeland (SV) og Bård Hoksrud (FrP), begge sitter i Transportkommiteen på Stortinget.

Rett på med Håkon Olaussen i NRK, fredag fra kl 13.05 til kl 14.00

Kulturstrøm

  • Diop fikk pris

    Regissør Mati Diops "Atlantics" fikk Juryens Store Pris under Cannes Film Festival lørdag kveld. Diop var første svarte kvinne til å bli nominert. Det er den nest-mest prestisjefylte prisen i Cannes etter Gullpalmen.

  • Palme d'Or til Bong Joon-ho

    Bong Joon-ho vant, som første sørkoreaner, hovedprisen, Gullpalmen, under filmfestivalen i Cannes for den kritikerroste svarte komedien 'Parasite', som handler om klasseskille i landet.

    X02520
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters