Hopp til innhold

En syltynn sjanse

Et fremstående medlem av EU-parlamentet dør på en skjønnhetsklinikk. Kriminalbetjent Gwen Danbury legger seg inn på klinikken for å undersøke dødsfallet.

En syltynnsjanse
Foto: Serghei Starus / Colrobox

Tilsynelatende har Claudia Duke begått selvmord, men politiets undersøkelser avslører noe annet. Er det på klinikken nøkkelen til gåten finnes? Kriminalsjef Philips mener at Danbury i tillegg til å undersøke saken, også vil ha godt av et opphold på skjønnhetsklinikken, for hun har jo absolutt noen kilo hun burde bli kvitt.


Saken er prestisjefylt for politiet i Øst-Suffolk og godt hjulpet av sin mor Joan Danbury og kollega Henry Jacobs forsøker Danbury å løse mordet. De to politibetjentene skjuler at de er i politiet mens de gjør sine undersøkelser på klinikken.

Meningene om den drepte er høyst ulike, og det foregår mystiske ting på klinikken: Lederen, Eleanor Gedding, kjører et stramt opplegg, men Keith, altmuligmannen hennes, tar seg likevel underlig friheter.

Hørespillet En syltynn sjanse er skrevet av Sue Rodwell og er på to episoder. Det ble første gang sendt i 1997. Britt Elisabeth Haagensli spiller rollen som kriminalbetjent Gwen Danbury.

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horsts bok Jakthundene ble nettopp kåret til beste skandinaviske krim. Søndag er han gjest i Radioteatrets sending på P1.

Glassnøkkel-vinner i sendingen
Etter hørespillet blir det i sendingen intervju med Jørn Lier Horst som nå i juni vant Skandinaviska Krimsällskapets krimpris Glassnøkkelen. Boken hans Jakthundene ble med det kåret til beste skandinaviske krim. Radioteatret gratulerer prisvinneren. Det er Else Barrat-Due som intervjuer Holst, og det er hun som hadde regi på En syltynn sjanse.

Om produksjonen
Oversatt av Hilde Sophie Plau
Produsent: Nils Nordberg
Produksjonsleder: Gjertrud Helland
Lyddesign: Erki Halvorsen
Regi: Else Barratt-Due

De som er med
Gwen Danbury : Brit Elisabeth Haagensli
Joan Danbury : Kari Simonsen
Henry Jacobs : Øystein Røger
Philips : Bernhard Ramstad
Eleanor Gedding : Mari Maurstad
Hans Schmidt : Finn Schau
Cindy : Andrine Sæther
Keith : Jon Øigarden
Mrs. Banks : Bab Christensen
Advokat : Anders Nicolaysen
Lege : Anders T. Andersen

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters