Hopp til innhold

En ny klassiker?

Trenerne har fått velge kveldens bidrag fra sine egne låter, og for en av deltagerne innebærer det en ekte urframføring!

Lyden av lørdag-deltagerne
Foto: Dinamo/Erik Dyrhaug / NRK

Til tredje runde av Lyden av Lørdag skal artistene gjøre låter fra trenernes egne sangbøker. Trenerne har fått full frihet til å velge låter fra sitt eget repertoar, og selvfølgelig får vi et gjenhør med deres aller største hits.

Men én av trenerne har valgt en annerledes løsning.

Urframføring

Helge Toft

Helge Toft med en ny hitlåt?

Foto: Dinamo/Erik Dyrhaug / NRK

For trener Dag Ingebrigtsen var det nemlig helt uaktuelt å skulle oversette sine umiskjennelige trønder-hits til Helge Tofts haugamål:

- Det låter ikke spesielt stilig når noen fra for eksempel Haugesund skal prøve å synge trønderske tekster, så derfor bearbeidet vi en av mine ubrukte låter i stedet.

Låten ”En engel” ble til etter at Dags bestemor døde for etpar år siden, og er en personlig og inderlig låt om sorg og savn:

- Låten er kunstnerisk veldig bra, og siden Helge er en artist litt utenom det vanlige ville jeg gi ham noe uventet å jobbe med. Dessuten er jeg opptatt av at Helge skal ha et artistliv etter Lyden av lørdag, så jeg  ville at han skulle gjøre en låt som kunne bli hans egen, sier Dag om låtvalget sitt.

Hva skal de synge?

Her får dere mulighet til et gjenhør med de originale versjonene av kveldens låter. Vi bringer her 30 sekunders utdrag fra alle låtene - med et selvfølgelig unntak for Dag Ingebrigtsens foreløpig uutgitte "En engel".

Jørn Hoel

Jørn Hoel for 20 år siden.

Foto: Hvaal, Morten / SCANPIX

Thomas Brøndbo gjør sin versjon av Jørns superslager ”Har en drøm”, som Trygve Hoff og Svein Gundersen skrev til Wam/Vennerød-filmen ”Drømmeslottet” fra 1986.

Jørn Hoel - Har en drøm

Benedicte Brænden synger A1-hit’en ”Caught in the middle” som gruppa ga ut både som single og på deres aller siste stduioalbum “Make it good” fra 2002.

A1 - Caught in the middle

Publiners bryner seg på en av Tre små kineseres mest kjente låter ”Klassebildet”, en bittersøt betraktning om tiden som går, på typisk kinesisk vis.

Tre små kinsesere - Klassebildet

Sogns gjør Jennys danselåt ”Frøken kjærlighet” som finnes på albumet ”Blå rose” fra 2003.

Jenny Jenssen - Frøken kjærlighet

Ida Jenshus tolker Inger Lises legendarisk skandaleombruste låt ”Fru Johnsen”, forhåpentligvis uten å gjøre samme kulturelle furore som den gang den kom ut i 1968.

Inger Lise Rypdal - Fru Johnsen

Og Helge Toft byr som nevnt på kveldens eneste urpremiere, Dag Ingebrigtsens sjelfulle “En engel”.

 

  Husk å stemme fram din egen favoritt!

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.