NRK Meny
Normal

Else Michelet hedret av Fritt Ord

Else Michelet ble hedret av Fritt Ord torsdag. - Veldig ærerikt, sa en glad Michelet.

Georg Fredrik Rieber Mohn og Else Michelet
Foto: Hege Fagerheim / NRK

Etter 19 år som produsent for Hallo i uken takket nylig Else Michelet for seg og overlot kulturkanalen P2s nest morsomste program til nye krefter.

- Dermed ble det naturlig å hedre deg, og sende vår dypeste medfølelse til etterfølgerne, sa nestleder Georg Fredrik Rieber-Mohn i Fritt Ord da Michelet ble tildelt insitusjonens høyhengende Honnør-pris torsdag. Prisen er på 50 000 kroner.

SE I NETT-TV: Fritt Ords Honnør til Michelet

- Dette er veldig ærerikt. Og begrunnelsen er ikke flytende, men gjennomtenkt og varm, og det gleder mitt hjerte, sier Michelet selv, som var flankert av både familie, venner og kolleger under prisutdelingen.

Fri og uredd

- Fritt Ords Honnør deles ut til personer som har stått for frie, uredde ytringer og beriket kulturlivet. Og det er mange sider ved Michelets virke man kan trekke fram i denne sammenhengen, sa Georg Fredrik Rieber-Mohn.

- Ikke minst da hun på 70-tallet ga fra seg verbale spark og fikk mye tilbake, ikke minst fra konservative, middelaldrende menn. Men det er først og fremst som satiriker og humorist, kabaretartist og radiojournalist vi har lært å sette pris på deg, sa Rieber-Mohn, som selv har opplevd å bli besunget med en kritisk nidvise i et Hallo i uken-program noen år tilbake.

SE I NETT-TV: Siste sending for Michelet, Kalvø og Beranek Holm i Lørdagsrevyen

Selv satte Michelet stor pris på prisen. Og benyttet sin takketale til å takke de mange hun har jobbet med.

Else Michelet får Fritt Ords honnør

Else Michelet takket både forfattere og skuespillere, og ikke minst lydfolkene i Radioteateret, for samarbeidet om Hallo i uken.

Foto: Hege Fagerheim / NRK

- Jeg vil takke NRK, forfatterne og skuespillerne. Men spesielt vil jeg takke vennene i lyden. Vi kan kjøpe alt vi trenger utenfor NRK, men ikke radioteater, sa en rørt Michelet, og ga likegodt en raus blomsterbukett til lyddesigner Sture Bakke, som har vært med og satt sitt karakteristiske preg på Hallo i uken helt siden starten.

Flere talere trakk fram at Michelets skarpe satire alltid rammer makten og maktmenneskene, ikke de små og forsvarsløse. Og nettopp det poenget ble også Michelets siste for dagen:

- Vi er mange som har noe på hjertet. Men det betyr at vi også må ha et hjerte å henge det på.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK