Dommen over den norske påskekrimmen

Filmpolitiet har ofret noen langrennsturer opp mot påska for å se krim på TV og strømmetjenester for denne høytiden. Her anmeldes «True Detective S03», «Sherlock S02», «Fargo S02», «The Ballad of Buster Scruggs», «Drapet i Holmenkollen», «Loro», «Mord på Orientekspressen», «The Dirt», «Bosch S01» – og «Luther S04» (bildet) som omtales som et kjærkomment gjensyn. Les saken, som gir deg mange tips i tillegg.

luther spesial
Foto: Sarah Dunn / BBC

Kulturstrøm

 • Ikke pride-flagg ved Stortinget

  Det blir ikke flagget med regnbueflagg på Stortinget under Oslo Pride og paraden på lørdag. Det har Stortingets presidentskap besluttet i ettermiddag. Stortingspresidenten sier at de holder seg til Stortingets flaggreglement som ble vedtatt i mai.

 • Svaner på nytt kommunevåpen

  Tysfjord kommunestyre vedtok 20.juni innstillingen om at svaneparet fra den anslagsvis 9000 år gamle helleristningen på Leiknes som motiv i kommunevåpenet. Dermed har både sittende kommunestyre i Hamarøy og i Tysfjord vedtatt nytt kommunevåpen, slik forskriftene krever.

  Kommunevåpen Hamarøy
 • Ralph Lauren slått til æresridder

  Det er første gang en amerikansk motedesigner blir slått til æresridder, som er Storbritannias høyeste æresbevis. Den 79 år gamle designeren har vært sterk inspirert av klassisk britisk stil. Ralph Lauren mottok tittelen fra Prins Charles i en intim seremoni på Buckingham Palace.

  Prins Charles deler ut æresbeviset til Ralph Lauren
  Foto: Victoria Jones / AP