Dissimilis til operaen

Dissimilis får mange prominente gjester i publikum når de 6. november setter opp den første av fem forestillinger i Bjørvika.

Kai Zahl

Torsdag 6. november har den psykisk utviklingshemmede gruppa Dissimilis premiere på sin første av fem forestillinger i Den Norske Opera. «Jenny – en annerledes opera» er et stort løft. Den bygger på en idé og historie av Kai Zahl (bildet).

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Torsdag 6. november har gruppa Dissimilis, som består av psykisk utviklingshemmede, premiere på sin første av fem forestillinger i Den Norske Opera.

Dissimilis-gründeren

«Jenny – en annerledes opera» er et stort løft. Den bygger på en idé og historie av Kai Zahl. Det var også Dissimilis-gründeren Zahl som sto bak den første store oppsetting «Dissimilis – en annerledes musikal» i Oslo Konserthus i 1987.

Musikkansvarlig ved Dissimilis kultur- og kompetansesenter, Charlotte Fongen, har skrevet musikk og libretto, og senterets pedagogiske og kunstneriske leder Kari Beth Thørrisen har ansvaret for regi og koreografi.

Blant gjestene er Dissimilis’ høyeste beskytter prinsesse Astrid fru Ferner.

Prominente gjester

I spissen for regjeringen og Stortinget kommer kulturminister Trond Giske (Ap) og stortingsrepresentantene Siv Jensen (Frp), Odd Einar Dørum (V) og Dagfinn Høybråten (KrF). Tidligere statsminister Kåre Willoch vil også være til stede.

I tillegg er det ventet et stort oppbud av representanter for det offisielle Norge og kjentfolk som Ivar Dyrhaug, Arve Juritzen, Yngvil Kiran, Stephen Ackles og Terje Søviknes.

Ordfører Fabian Stang (H) representerer vertskapskommunen.

Kulturstrøm

  • Satset alt for å bli artist

    Stig Brenner, artisten tidligere kjent som Unge Ferrari, ble i helgen tildelt «P3-prisen». Etter flere år med hardt arbeid brøt Stig Joar Haugen endelig gjennom og tok hele landet med storm. Men veien har vært tyngre enn han hadde regnet med. Les intervjuet med vinneren her.

    P3 Gull - P3-prisen
    Foto: Kim Erlandsen / NRK
  • Over 130.000 har besøkt nye Munch

    Den første måneden har over 130.000 besøkt det nye Munch-museet. Det er mer enn det de gamle lokalene hadde på et helt år. Det sier direktør Stein Olav Henriksen til TV 2.