NRK Meny
Normal

Dette var piratenes favoritter i 2015

En film fra 2014 var årets mest nedlastede, mens Game of Thrones holder stand på serietoppen. Se lister!

Interstellar

INTERSTELLAR: Christopher Nolan har laget den ene storfilmen etter den andre de siste årene. Interstellar, med Matthew McConaughey i hovedrollen, var årets mest populære piratfilm.

Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge

Emmy Nominees

GAME OF THRONES: Fantasy-serien Game of Thrones har ikke mistet sine fans, selv i 2015.

Foto: Keith Bernstein / Ap

2015 har vært et stort år for Hollywood, med filmer som Jurassic World, Avengers, Mad Max og Star Wars.

Likevel er det en film fra 2014 folk flest lastet ned ulovlig.

Storfilmen Interstellar, av regissør Christopher Nolan (Batman-filmene, Inception, Memento) ble lastet ned over 46 millioner ganger. Filmen fikk veldig gode skussmål her til lands, og vant Oscar for beste visuelle effekter.

Av filmer som ble laget i 2015 er det Paul Walkers siste "The Fast and the Furious"-film som stikker av med topplasseringen. Walker mistet livet i en bilulykke julen 2013.

Ellers er det mye action som preger listen. Popkorn-filmer som Avengers, Jurassic World og Mad Max forteller mye om hva som er piratenes favorittsjanger.

Game of Thrones topper TV-serie-lista for fjerde år på rad.

Kristoffer Hivju og resten av gjengen slår knockout på resten av konkurrentene, med nesten tre ganger så mange nedlastinger som nummer to.

Komiserien Big Bang Theory fortsetter å gjøre det sterkt. Kanskje ikke så rart, nå som det ser ut til at serien går mot slutten.

Nykommeren Mr. Robot, som ble skamrost av Filmpolitiet, gjør det også sterkt med en sjetteplass.

Kulturstrøm

  • Norges souldronning samler trådene

    I snart 20 år har Beady Belle jazzet opp det norske konsertpublikummet med musikken sin. Nå nøster Beate Slettevold Lech sammen alle sine musikalske inspirasjonstråder på en ny plate. Her ser du henne og bandet live i NRK Spillerom