Hopp til innhold

Dette er den nye «Kollen-låta»

I dag ble det avslørt hvem som står bak den nye «Kollen-låten»: Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars står bak den nye «kollen-låten».

Solveig Heilo

Solveig Heilo i Katzenjammer er en av bidragsyterne til den nye kollenlåta.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

I forbindelse med Holmenkollrennene 15.–17. mars har Skiforeningen og Norges Skiforbund invitert en rekke artister til å lage den «nye Kollen-låten.»

Hør låten her!

På Nitimen i dag ble vinneren annonsert: Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars med låten "Kollenbrølet" stakk av med seieren.

– Jeg synes den er kjempefin. Den flørter litt med nasjonalromantikken. Den tar for seg kollen-sjela og det er en skikkelig gladlåt. Den kan lage stemning og liv rundt folkefesten. Den kommer til å bli spilt på alle arrangementene, sier Totto Hansen prosjektleder i Skiforeningen til NRK.no.

Kollen-låta spilles inn

Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars spiller låten 'Kollenbrølet' i P1s studio.

Foto: Rune Lind

Fem finalister

20 artister var invitert til å delta, og en jury plukket ut fem finalister. Deretter har publikum sendt sms-stemmer på sin favoritt.

De som deltok i konkurransen var Katzenjammers "Holmenkollen", Frode Alnæs med "Bakken ned", Christian Ingebrigtsen med låten "Kollenbrølet", Solveig Heilo med musikere fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars med låten "Kollenbrølet" og Nissa Nyberget "Det verdensberømte Kollen-brølet».

– Det er også viktig å tilføye at det har vært bare gode låter. De har vært kjempeflinke. Vi er evig takknemlig for alle bidragene som er kommet inn, sier prosjektleder Totto Hansen til NRK.no.

Holmenkollrennene består av fire arrangementer som alle er del av den årlige, verdensomfattende FIS World Cup i hopp (menn og kvinner), kombinert og langrenn. Holmenkollrennene er en av de få gangene der alle Nordiske FIS disipliner er samlet på ett sted. Det forventes ca. 350 utøvere fra 30 nasjoner, 300 pressefolk og mange millioner TV-seere.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.