Dette er den nye «Kollen-låta»

I dag ble det avslørt hvem som står bak den nye «Kollen-låten»: Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars står bak den nye «kollen-låten».

Solveig Heilo

Solveig Heilo i Katzenjammer er en av bidragsyterne til den nye kollenlåta.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

I forbindelse med Holmenkollrennene 15.–17. mars har Skiforeningen og Norges Skiforbund invitert en rekke artister til å lage den «nye Kollen-låten.»

Hør låten her!

På Nitimen i dag ble vinneren annonsert: Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars med låten "Kollenbrølet" stakk av med seieren.

– Jeg synes den er kjempefin. Den flørter litt med nasjonalromantikken. Den tar for seg kollen-sjela og det er en skikkelig gladlåt. Den kan lage stemning og liv rundt folkefesten. Den kommer til å bli spilt på alle arrangementene, sier Totto Hansen prosjektleder i Skiforeningen til NRK.no.

Kollen-låta spilles inn

Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars spiller låten 'Kollenbrølet' i P1s studio.

Foto: Rune Lind

Fem finalister

20 artister var invitert til å delta, og en jury plukket ut fem finalister. Deretter har publikum sendt sms-stemmer på sin favoritt.

De som deltok i konkurransen var Katzenjammers "Holmenkollen", Frode Alnæs med "Bakken ned", Christian Ingebrigtsen med låten "Kollenbrølet", Solveig Heilo med musikere fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars med låten "Kollenbrølet" og Nissa Nyberget "Det verdensberømte Kollen-brølet».

– Det er også viktig å tilføye at det har vært bare gode låter. De har vært kjempeflinke. Vi er evig takknemlig for alle bidragene som er kommet inn, sier prosjektleder Totto Hansen til NRK.no.

Holmenkollrennene består av fire arrangementer som alle er del av den årlige, verdensomfattende FIS World Cup i hopp (menn og kvinner), kombinert og langrenn. Holmenkollrennene er en av de få gangene der alle Nordiske FIS disipliner er samlet på ett sted. Det forventes ca. 350 utøvere fra 30 nasjoner, 300 pressefolk og mange millioner TV-seere.

Kulturstrøm

 • Nye ledere i Voice of America

  Biden-regjeringen har ansatt nye ledere i nasjonale kringkastere som sender nyheter fra USA til verden. Ledere som Donald Trump satte inn for en måned siden fikk kritikk for å gjøre stasjoner som Radio Free Europe om til Trump-propaganda, melder AP.

  Czech RepublicCzech Radio Free Europe Pakistan
  Foto: Michal Kamaryt / AP
 • Skuespiller Gunnel Lindblom er død

  Den svenske skuespilleren og regissøren Gunnel Lindblom er død, 89 år gammel. Siden filmdebuten i 1952 spilte hun i flere titalls filmer, blant annet i flere av Ingmar Bergmans mesterverk. Hun regisserte flere filmer, samt teater i Sverige og Norge.

 • Håper på millioninntekt fra meme

  Bernie Sanders og vottene hans er blitt et meme - et bilde som spres på internett i stadig nye versjoner. Den uventede oppmerksomheten bruker senatoren til å selge gensere med motivet på, og han håper på millioninntekter til gode formål i hjemstaten.

  Laster Twitter-innhold