Dette er den nye «Kollen-låta»

I dag ble det avslørt hvem som står bak den nye «Kollen-låten»: Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars står bak den nye «kollen-låten».

Solveig Heilo

Solveig Heilo i Katzenjammer er en av bidragsyterne til den nye kollenlåta.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

I forbindelse med Holmenkollrennene 15.–17. mars har Skiforeningen og Norges Skiforbund invitert en rekke artister til å lage den «nye Kollen-låten.»

Hør låten her!

På Nitimen i dag ble vinneren annonsert: Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars med låten "Kollenbrølet" stakk av med seieren.

– Jeg synes den er kjempefin. Den flørter litt med nasjonalromantikken. Den tar for seg kollen-sjela og det er en skikkelig gladlåt. Den kan lage stemning og liv rundt folkefesten. Den kommer til å bli spilt på alle arrangementene, sier Totto Hansen prosjektleder i Skiforeningen til NRK.no.

Kollen-låta spilles inn

Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars spiller låten 'Kollenbrølet' i P1s studio.

Foto: Rune Lind

Fem finalister

20 artister var invitert til å delta, og en jury plukket ut fem finalister. Deretter har publikum sendt sms-stemmer på sin favoritt.

De som deltok i konkurransen var Katzenjammers "Holmenkollen", Frode Alnæs med "Bakken ned", Christian Ingebrigtsen med låten "Kollenbrølet", Solveig Heilo med musikere fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars med låten "Kollenbrølet" og Nissa Nyberget "Det verdensberømte Kollen-brølet».

– Det er også viktig å tilføye at det har vært bare gode låter. De har vært kjempeflinke. Vi er evig takknemlig for alle bidragene som er kommet inn, sier prosjektleder Totto Hansen til NRK.no.

Holmenkollrennene består av fire arrangementer som alle er del av den årlige, verdensomfattende FIS World Cup i hopp (menn og kvinner), kombinert og langrenn. Holmenkollrennene er en av de få gangene der alle Nordiske FIS disipliner er samlet på ett sted. Det forventes ca. 350 utøvere fra 30 nasjoner, 300 pressefolk og mange millioner TV-seere.

Kulturstrøm

  • Etterforsker mulig Dagbladet-angrep

    Politiet etterforsker et mulig hackerangrep, som torsdag førte til at Dagbladet og fire andre nettsteder ble stengt, melder NTB. Nettstedene opplevde at flere av artiklene ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn.

  • Ny roman solgt før utgivelse

    Allerede før utgivelse her hjemme, er Matias Faldbakkens nye roman, «Vi er fem», solgt for utgivelse i Tyskland, opplyser forlaget. «Historien fungerer så det suser uansett hvordan du velger å gå inn i den», skriver NRKs anmelder om boken. Tidligere i år ble det kjent at Faldbakken mottar ITB-prisen «Frankfurt Book Fair Guest of Honour 2019» for «The Hills».

    Forlaget Oktober presenterer høstlisten
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix