Dette er den nye «Kollen-låta»

I dag ble det avslørt hvem som står bak den nye «Kollen-låten»: Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars står bak den nye «kollen-låten».

Solveig Heilo

Solveig Heilo i Katzenjammer er en av bidragsyterne til den nye kollenlåta.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

I forbindelse med Holmenkollrennene 15.–17. mars har Skiforeningen og Norges Skiforbund invitert en rekke artister til å lage den «nye Kollen-låten.»

Hør låten her!

På Nitimen i dag ble vinneren annonsert: Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars med låten "Kollenbrølet" stakk av med seieren.

– Jeg synes den er kjempefin. Den flørter litt med nasjonalromantikken. Den tar for seg kollen-sjela og det er en skikkelig gladlåt. Den kan lage stemning og liv rundt folkefesten. Den kommer til å bli spilt på alle arrangementene, sier Totto Hansen prosjektleder i Skiforeningen til NRK.no.

Kollen-låta spilles inn

Solveig Heilo fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars spiller låten 'Kollenbrølet' i P1s studio.

Foto: Rune Lind

Fem finalister

20 artister var invitert til å delta, og en jury plukket ut fem finalister. Deretter har publikum sendt sms-stemmer på sin favoritt.

De som deltok i konkurransen var Katzenjammers "Holmenkollen", Frode Alnæs med "Bakken ned", Christian Ingebrigtsen med låten "Kollenbrølet", Solveig Heilo med musikere fra Katzenjammer og Ola Hilmen fra Valkyrien Allstars med låten "Kollenbrølet" og Nissa Nyberget "Det verdensberømte Kollen-brølet».

– Det er også viktig å tilføye at det har vært bare gode låter. De har vært kjempeflinke. Vi er evig takknemlig for alle bidragene som er kommet inn, sier prosjektleder Totto Hansen til NRK.no.

Holmenkollrennene består av fire arrangementer som alle er del av den årlige, verdensomfattende FIS World Cup i hopp (menn og kvinner), kombinert og langrenn. Holmenkollrennene er en av de få gangene der alle Nordiske FIS disipliner er samlet på ett sted. Det forventes ca. 350 utøvere fra 30 nasjoner, 300 pressefolk og mange millioner TV-seere.

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter