Hopp til innhold

De minnes kong Jackson

Fans over hele verden minnes «Kongen av pop». I dag er det ett år siden Michael Jackson døde.

I Tokyo viser hauger av blomster at fans minnes Michael Jackson på ettårsdagen for hans død. Noen utvalgte overnatter sammen med flere av Michael Jacksons eiendeler. De mest ivrige fansene har betalt 1.000 dollar hver for å overnatte inne i utstillingen med blant annet musikkpriser, krystallbesatte hansker og en Rolls Royce.

Fans minnes Michael Jackson i India

Minnemarkering for Michael Jackson i Jammu, India.

Foto: Channi Anand / Ap

I Jammu i India samler fans seg og tenner lys rundt plakater på bakken.

Over hele verden er det ventet ulike markeringer på ettårsdagen etter Michael Jacksons død.

I München i Tyskland har man opprettet et minnested for «The King of Pop» på årsdagen for hans død. Her strømmet folk til for å minnes Michael Jackson, og la ned blomster og hilsner.

Ved 02-arenaen i London, der Michael Jackson skulle ha spilt flere konserter under den planlagte This is it-turneen, samles også fans i dag.

Video Fansen minnes Michael Jackson

VIDEO: Fra Walk of Fame i Hollywood.

På en strand nær Bhubaneswar i India hyllet sandkunstneren Sudarsan Pattnaik Michael Jackson med en stor sandskulptur av popstjernen.

Sandkulptur av Michael Jackson i India.

Kunstneren legger siste hånd på en sandskulptur av Michael Jackson på en strand i India.

Foto: STRDEL / Afp

I Kiev i Ukraina ble det holdt et stort hyllestshow for Michael Jackson. Der sang ukrainske artister sine versjoner av kjente Michael Jackson-sanger. I tillegg tolket ballettdansere moonwalken på sin egen måte. Konserten ble arrangert av ein lokal radiostasjon, og selv om billettene kostet rundt 600 kroner, var konserten utsolgt.

Eks-fanger danset

En gruppe eks-fanger i Filippinene markerte dødsdagen med dans. De nå løslatte fangene ble store kjendiser på internett da de laget sin versjon av Michael Jackson-sangen Thriller.

– Michael Jackson var en stor kraft i mitt liv. Hvis han ikke hadde vært vårt idol, ville vi ikke ha blitt berømte. Og jeg ville ikke ha blitt løslatt, for det er kjendisstatusen min som førte til at jeg ble satt fri, sa Crisanto Neri som spilte Michael Jackson i videoen.

Philippines Michael Jackson Anniversary

Tidlegere fengselsinnsatte under en hyllest-opptreden for Michael Jackson, i Cebu på Filippinene.

Foto: Ap

Omstendighetene rundt Michael Jacksons død er fremdeles ikke klarlagt . Det forekommer fortsatt spekulasjoner om hvordan han døde og hvorfor.

Video Hedret Michael Jacksons minne

VIDEO: Fansen hedret Michael Jackson utenfor gravstedet.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters