Hopp til innhold

De mest omtalte tronarvingene

De kongelige er favoritter i mediene. Finn ut hvem som har vært mest i søkelyset i år!

Vår kjære naboprinsesse giftet seg i år med Daniel Westling. Bryllupet skapte overskrifter og satte henne virkelig på kartet, ifølge Forbes. Den vakre, svenske prinsesse Victoria fikk tredjeplassen og bør være svært fornøyd med det. Bryllupet hennes ble sendt live i flere land og nesten 230 000 har sett klippet fra den store dagen på Youtube.

De kongelige norske finner vi derimot ikke på listen - til tross for kronprinsparets popularitet i blant annet Tyskland, og nyheten om Aris filmrolle i «Geography of the Hapless Heart »med Harry Potter-stjernen Bonnie Wright (Gulla Wiltersen).

Tretten unge monarker

Forbes’ liste består av tretten kongelige. Øverst på listen står prins William. Prinsen har over åtte millioner Google-treff og et utall fansider hvor diskusjonen stadig dreier seg det blir et frieri til Kate Middleton.

Daniel og Victoria

Daniel og Victoria i bryllupsstasen.

Foto: EKSTRÖMER, JONAS / SCANPIX

Prinsens kusine, Zara Phillips (som for øvrig fikk syvendeplassen på listen), lurer også på om hun skal gifte seg med kjæresten, rugbyspilleren Mike Tindall. Visstnok venter hun på Dronningens velsignelse, men den er ikke så lett å få når oppmerksomheten stadig er vendt mot William og hans kjæreste.

Diamonds are forever?

Prinsen av Monaco, mer kjent for sin ville Playboy-oppførsel, begynner å roe seg ned. Da han erklærte at han var far til to barn uten å være gift, skapte det rabalder i medieverden. Heldigvis ser ut til at forlovelsesringen, som forøvrig kostet over 620 000 kr, han satte på Charlene Wittstocks finger roer ham ned et par hakk.

Wittstock, som er en kjent sørafrikansk svømmer, vil bli fyrstedømmets første fyrsterinne siden prinsesse Grace sin død i 1982. Sørafrikaneren kom på femteplass i sommer-OL i år 2000.

Både Afrika og sport er noe som fører oss videre til kong Leruo Tshekedi Molotlegi. Det lille kongedømme for «the Royal Bafokeng Nation» sørvest i Sør-Afrika har rundt 300 000 innbyggere. Takket være at de oppgraderte stadionet i den lille provinsen for over fire millioner kroner før VM (britene fikk det som et eget sted å trene), fikk kongen det medieboost han trengte for å ende på listens 13. plass.

Midt i trynet

Dronning Elisabeth sitt barnebarn, prinsesse Beatrice av Storbritannia, ble den første kongelige til å delta og fullføre London maraton, samt var hun med da de satte en verdensrekord med løpere over 30 år som tok del i en «menneskelig slange».

Årets mest spektakulære kongelige sportsfenomenet i år, er uten tvil prins Harry falt av festen under en poloturnering i New York. Pressen fikk tryningen på film, og den kongelige elegansen fikk seg et tupp bak av opptrinnet.

Kravene

Kong Harald, Dronning Sonja

Kong Harald og dronning Sonja i det svenske bryllupet.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Listen er rangert etter hvor mye oppstyr de kongelige har laget i media i år, familierikdom og etter hvor mange treff de hadde i Factiva og Google. Kun kongelige (samt Wittstock som snart er å regne for kongelig) under en alder av 45 ble vurdert.

Våre kongelige toppet altså ikke listene hos Forbes. Så da er det bare å krysse fingrene for at kronprinsesse Mette-Marit finner på noen sprell til nesten kåring.

Eller kanskje det er prinsesse Ingrid Alexandra som skal sette de norske kongelige på verdenskartet i årene som kommer? Hun har jo allerede vært tema i en episode av den populære TV-serien «The Simpsons».

Se den lille prinsessen synge på kronprins Haakons 37-årsdag:

Video Prinsesse Ingrid Alexandra synger

Flere nyheter fra kultur og underholdning finner du her

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.